Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟλοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων με την IAS για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων με την IAS για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία της IAS για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας και τώρα αναμένεται να αποφασίσουν τα υπουργεία […]

Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία της IAS για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της<...> Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> και τώρα αναμένεται να αποφασίσουν τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών είτε για παράταση των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία είτε για την κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου. Γεγονός είναι ότι πρέπει τα υπουργεία να αποφασίσουν βασιζόμενα στα στοιχεία της οικονομικής πρότασης της κοινοπραξίας όσο και στο προτεινόμενο επιχειρησιακό της σχέδιο για τη λειτουργία του αερομεταφορέα.

Η τελική οικονομική πρόταση της κοινοπραξίας αναφέρει ότι η συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της νέας Ο.Α.<.> στην οποία θα κατέχει το 51% θα είναι με το ποσό των 102 εκατ. ευρώ. Στο δημόσιο και ως πληρωμή των περιουσιακών στοιχείων που θα μεταφερθούν στη νέα Ο.Α. θα καταβάλλει το ποσό των 150 εκατ. ευρώ μετά από 18 μήνες από την εξαγορά και σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Αν τελικά η κυβέρνηση δεν ικανοποιηθεί από την πρόταση της κοινοπραξίας αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εναλλακτικό σχέδιο για την επιβίωση του αερομεταφορέα μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια νέα διαδικασία πώλησής του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024