Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΤη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βελτίωση της εικόνας της Κύπρου ζητά ο ΚΟΤ

Τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βελτίωση της εικόνας της Κύπρου ζητά ο ΚΟΤ

Την βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Κύπρου, και συγκεκριμένα στον τομέα της καθαριότητας,ζήτησε ο πρόεδροςτου Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φώτης Φωτίου, στα πλαίσια σύσκεψης που […]

Την βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Κύπρου, και συγκεκριμένα στον τομέα της καθαριότητας,<...>ζήτησε ο πρόεδρος<...>του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φώτης Φωτίου, στα πλαίσια σύσκεψης που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο ΚΟΤ με αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι θέμα της σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λιλλήκας, ήταν `Ο ρόλος των τοπικών αρχών στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό`.

Ο Υπουργός χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Κύπρος δυστυχώς δεν είναι καθαρή και ζήτησε την ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα αυτό, καθώς όπως τόνισε “η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί”. Μάλιστα, ο κ. Λιλλήκας εισηγήθηκε να υπάρξει περιφερειακή συνεργασία στο στόχο αυτό, υπογραμμίζοντας ότι “η αναβάθμιση του τουρισμού δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κυβερνητικά μέτρα ή με μεμονωμένη προσπάθεια των ξενοδόχων”.

“Η σημερινή εικόνα της Κύπρου ίσως εμποδίσει τη χώρα να πετύχει το μεγάλο στόχο της για επανατοποθέτησή της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”, ανέφερε σε δηλώσεις, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΟΤ, κ. Φώτης Φωτίου, ζητώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για βελτίωση της κατάστασης.

Τέλος, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης`, στη σύσκεψη του ΚΟΤ με τις τοπικές αρχές, εκτός από τα θέματα της καθαριότητας, αναπτύχθηκαν και τα ακόλουθα:


  • Περιφερειακός Προγραμματισμός και Συνεργασία: Έγινε ενημέρωση για την πρόοδο όσον αφορά τη δημιουργία Περιφερειακών Εταιρειών Τουρισμού, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη οι τοπικές αρχές να συνεργάζονται μεταξύ τους περισσότερο.

  • Εκδηλώσεις και Πολιτιστικό Προϊόν: Ο ΚΟΤ δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όμως πιο επιλεκτικά, τονίζοντας ότι υπάρχει η πρόθεση για επένδυση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

  • Έργα Υποδομής και Ανάπλασης Περιβάλλοντος: Τονίσθηκε ότι είναι αναγκαία η πολιτική βούληση των τοπικών αρχών για να αντιμετωπισθούν οι παράνομες επεκτάσεις, οι πινακίδες αλλά και τα θέματα αισθητικής σε τουριστικούς δρόμους.

  • Ειδικά Προϊόντα: Τονίσθηκε η ευθύνη των τοπικών αρχών για καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των εγκαταστάσεων. Επίσης ο ΚΟΤ κοινοποίησε ξανά όλες τις αναγκαίες πληροφορίες ώστε οι τοπικές αρχές να γνωρίζουν όλα τα σχέδια του Οργανισμού τα οποία υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024