Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕρώτηση της Νέας Δημοκρατίας για το έλλειμμα στην επιδότηση των άγονων γραμμών

Ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για το έλλειμμα στην επιδότηση των άγονων γραμμών

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Αιγαίου και Οικονομίας οι βουλευτές της Ν.Δ. Αθ. Βαρίνος, Ι. Χωματάς και Α. Παυλίδης ζητούν στοιχεία σχετικά με τη δημιουργία του ελλείμματος…

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Αιγαίου και Οικονομίας οι βουλευτές της<...> Ν.Δ. Αθ. Βαρίνος, Ι. Χωματάς και Α. Παυλίδης ζητούν στοιχεία σχετικά με τη δημιουργία του ελλείμματος που παρουσιάζει ο “ειδικός λογαριασμός” για την επιδότηση των άγονων γραμμών στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση αναφέρει: “Οι κάτοικοι νησιών όπως η Λήμνος, τα Ψαρά, η Ικαρία, οι Φούρνοι, η Πάτμος, η Σύκινος, η Φολέγανδρος, η Ανάφη έχουν την αξίωση κατά τη διάρκεια του έτους να έχουν καλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Προ πάντων όμως περιμένουν το καλοκαίρι αυτή η απαίτησή τους να ικανοποιείται προκειμένου να εισπράξουν, τα όποια οφέλη της τουριστικής περιόδου”.

Συνεχίζοντας η ερώτηση προσθέτει “Αντί των παραπάνω, ανακοινώνεται ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες σχεδιάζουν να αποσύρουν τα πλοία τους από τις άγονες γραμμές, οι οποίες εξαιτίας της πολιτικής του ΥΕΝ, έφτασαν στο σημείο να καλύπτουν τα 2/3 της νησιωτικής Ελλάδας. Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε λόγω της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να καλύψει το έλλειμμα των 13,5 εκατ. ευρώ που παρουσιάζει, ο ειδικός λογαριασμός για τις άγονες γραμμές, παρά την φορολογία που έχει επιβληθεί στους νησιώτες με τον περίφημο “επίναυλο”.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αιγαίου της ΝΔ, Αθ. Βαρίνος, δήλωσε ότι “οι υπουργοί Ν. Χριστοδουλάκης και Ν. Σηφουνάκης, μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, διαπίστωσαν ότι είναι αναγκαία η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση για την άρση της απομόνωσης των νησιών του Αιγαίου.

Έτσι, ανακοίνωσαν στις 8 Αυγούστου στη Μυτιλήνη πιλοτικό πρόγραμμα για δρομολόγηση νέων πλοίων στην τετραετία 2004-2008. Το λεγόμενο πιλοτικό πρόγραμμα προβλέπει την παραχώρηση αποκλειστικής εκμετάλλευσης των γραμμών μέχρι και 12 χρόνια σε μονοπώλια!

Ευτυχώς, δεν θα είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ την επόμενη τετραετία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024