Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕπιλέχθηκε το νέο λογότυπο του ΕΟΤ για το 2004

Επιλέχθηκε το νέο λογότυπο του ΕΟΤ για το 2004

Ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού για την επιλογή σήματος (λογοτύπου) του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που θα χρησιμοποιηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς των Ολυμπιακών Αγώνων…

Ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού για την επιλογή σήματος (λογοτύπου) του<...> Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που θα χρησιμοποιηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς των Ολυμπιακών Αγώνων. Ως γνωστόν ο ΕΟΤ είχε προκηρύξει στις 25 Ιουνίου διαγωνισμό ιδεών-δημιουργικού για τη συμπλήρωση σήματος (λογοτύπου) του Οργανισμού εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Ζητήθηκε, σύμφωνα με τη διακήρυξη ο εμπλουτισμός και σχεδιασμός ενός λογοτύπου για λογαριασμό του ΕΟΤ που θα περιελάμβανε σε σύνθεση το ήδη υπάρχον λογότυπο του ΕΟΤ και στοιχεία που παραπέμπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Επιδιώχθηκε δηλαδή, ο συνδυασμένος σχεδιασμός του υπάρχοντος λογοτύπου του ΕΟΤ με την ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, έτσι ώστε το σήμα αυτό κατά τη διάρκεια του έτους 2004 να προβάλλει τον Τουρισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προϋπόθεση ήταν ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα ήταν κατοχυρωμένα από την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 Α.Ε, και δεν θα συνιστούσαν παραποίηση, απομίμηση και με οποιονδήποτε τρόπο προσβολή των Ολυμπιακών Όρων, Σημάτων και Εμβλημάτων, που προστατεύονται από το άρθρο 3 του Ν.2598 όπως ισχύει, αλλά θα ήταν ελεύθερη σύνθεση, συνδυασμός του ισχύοντος λογοτύπου του ΕΟΤ που παραπέμπουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και σε σχέση πάντα με τον Τουρισμό.

Υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 144 προτάσεις από 53 συμμετέχοντες. Σε πρώτη φάση θεωρήθηκαν επικρατέστερες 28 προτάσεις από τις 144, από τις οποίες επελέγησαν 6 προτάσεις και στις οποίες αποδίδονται έπαινοι.

Σύμφωνα με το κείμενο ανάλυσης του Α` βραβείου, “τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, της θάλασσας και του ουρανού, ο ήλιος της χώρας μας ακτινοβολούν σε παγκόσμιο επίπεδο με το σήμα του ΕΟΤ `Greece`. Συνεχίζοντας αυτή την επικοινωνία με τον κόσμο, η Ελλάδα στο νέο της σήμα, γιορτάζει με κορδέλες που σχηματίζουν ρυθμικά το 2004. Τη χρονιά, όπου τα ολυμπιακά ιδεώδη μετουσιώνονται σε ιδανικά της χώρας μας. Το 2004, η Ελλάδα τραβάει τα βλέμματα όλου του πλανήτη και γίνεται η πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στέλνει μηνύματα ειρήνης και αλληλεγγύης, γίνεται η Ολυμπιακή Ελλάδα, που εκπέμπει το φως και μεταδίδει την αισιοδοξία σε όλους τους λαούς του κόσμου. Στο κέντρο του κόσμου η Ελλάδα, στο κέντρο της Ελλάδας ο κόσμος. Ας το γιορτάσουμε!”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024