Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜινωικές Γραμμές: Μείωση καθαρών κερδών και μεριδίου στην Αδριατική κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2001

Μινωικές Γραμμές: Μείωση καθαρών κερδών και μεριδίου στην Αδριατική κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2001

Ο κύκλος εργασιών των Μινωικών Γραμμών κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2001 ανήλθε σε 41,3 δισ. δραχμές σημειώνοντας αύξηση κατά 3 δισ. δραχμές περίπου, ενώ τα κέρδη πριν από τους […]

Ο κύκλος εργασιών των Μινωικών Γραμμών κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2001 ανήλθε σε 41,3 δισ. δραχμές σημειώνοντας<...> αύξηση κατά 3 δισ. δραχμές περίπου, ενώ τα κέρδη πριν από τους τόκους, φόρους και αποσβέσεις (EBITDA) ανήλθαν σε 6,8 δισ. δραχμές. Το καθαρό αποτέλεσμα σημείωσε την αναμενόμενη μείωση, λόγω των βεβαρημένων χρηματοοικονομικών δαπανών (5,9 δισ. δραχμές) και των υψηλότερων αποσβέσεων σε σχέση με πέρυσι. Η πολιτική των αποσβέσεων διατηρείται αμετακίνητη και σταθερή με το ανάλογο ποσό στα 4,1 δισ. από 2,3 δισ. δραχμές της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το παραπάνω αποτέλεσμα ήταν συνέπεια της ομαλής εξέλιξης του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας που θα της επιτρέψει με την παραλαβή νέων πλοίων και την πλήρη ανανέωση του στόλου, να είναι ανταγωνιστική και πρωτοπόρα για τα επόμενα χρόνια.

Στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2001, η εταιρία στο σύνολο των αγορών που δραστηριοποιείται, διακίνησε 24% περισσότερους επιβάτες ενώ η αύξηση σε Ι.Χ. και φορτηγά αυτοκίνητα ήταν 3% και 95 αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι.

Ιδιαίτερα, στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς, μετά τη δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων πλοίων Knossos Palace και Festos Palace, οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 66%, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά 49% ενώ τα φορτηγά κατά 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Στις γραμμές της Αδριατικής η κίνηση ήταν ελαφρώς μειωμένη, κατά τους πρώτους μήνες του χρόνου, γεγονός που -σύμφωνα με τις Μινωικές Γραμμές<.>– οφείλεται, αφενός στη μειωμένη διακίνηση φορτηγών λόγω της κρίσης στην αγορά των προϊόντων κρέατος και αφετέρου στη μειωμένη τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας.

Σημαντική επίσης επίπτωση στην κίνηση της Αδριατικής είχε η δρομολόγηση πολλών νέων πλοίων στο λιμάνι της Αγκώνας από τον ανταγωνισμό, που επηρέασε τα μερίδια αγοράς, εικόνα που -σύμφωνα με την εταιρία- αναμένεται να ανατραπεί πλήρως τους επόμενους μήνες με τη δρομολόγηση των ταχύτατων υπερσύγχρονων νέων πλοίων της εταιρίας H/S/Fs Olympia Palace και Europe Palace και παράλληλη αποδρομολόγηση των παλαιότερων πλοίων.

Εν τω μεταξύ, η μεγάλη μείωση των τιμών των καυσίμων, αν και σε περίοδο μειωμένης δραστηριότητας, ήδη επιδρά ευεργετικά στα αποτελέσματα της εταιρίας, σε συνδυασμό δε με την αναδιάταξη των δρομολογίων, τη δρομολόγηση νέων πλοίων και την αναμενόμενη ανάκαμψη της εμπορευματικής κίνησης θα οδηγήσει σε αύξηση των πληροτήτων και σε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024