Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΑνωμερίτης: Ας συλλυπηθεί έστω και τώρα την οικογένεια των αγνοούμενων το ΥΕΝ
Βουλευτής Β` ΑΘηνών ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ανωμερίτης: Ας συλλυπηθεί έστω και τώρα την οικογένεια των αγνοούμενων το ΥΕΝ

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, του βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β΄ Αθήνας, κ. Γιώργου Ανωμερίτη, σχετικά με τους δύο Γάλλους αγνοούμενους του ναυαγίου του “Sea Diamond” ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης […]

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, του βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β΄ Αθήνας, κ. Γιώργου Ανωμερίτη, σχετικά με τους δύο Γάλλους αγνοούμενους του ναυαγίου του “Sea Diamond” ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας<...>την επιμνημόσυνη δέηση, η οποία ετελέσθη από τη σύζυγο και μητέρα κ. Αν `Αλεν, τη Γαλλική Πρεσβεία και την Καθολική Εκκλησία, δηλώνει ότι για το ΥΕΝ “δεν συνάδει η διενέργεια τελετών που χαρακτηρίζουν απώλεια ανθρώπων κατά τη στιγμή που αυτοί θεωρούνται ακόμα ως αγνοούμενοι”.

Με τη σειρά του ο κ. Ανωμερίτης δήλωσε: <Ι>“Τέσσερις μήνες μετά το ναυάγιο το ΥΕΝ και ο Υπουργός του, αμετανόητοι για τις αρχικές δηλώσεις τους ότι “αναζητούν τους αγνοούμενους στην ξηρά”, εξακολουθούν να προσβάλουν τη νοημοσύνη των θαλασσινών και νησιωτών, που στη ζωή τους έμαθαν να τιμούν, όσους χάθηκαν στις θάλασσες. Είναι γνωστό ότι από την ημέρα του ναυαγίου μέχρι σήμερα το ΥΕΝ εις ουδεμία ενέργεια ανεύρεσης επιζώντων προέβη. Η μόνη κατάδυση στο ναυάγιο έγινε για την ανεύρεση του “μαύρου κουτιού”. Το Υπουργείο της ναυτιλίας και των ναυτικών, τέσσερις μήνες μετά, αντί να ειρωνεύεται το τρισάγιο που με ευπρέπεια ετέλεσε η τραγική σύζυγος και μητέρα των δύο αγνοουμένων, ας συλλυπηθεί έστω και τώρα την οικογένεια των αγνοουμένων και ας ζητήσει συγγνώμη για τις προσβλητικές αρχικές δηλώσεις του“.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024