Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΤα κρουαζιερόπλοια της ROC δεν θα προλάβουν τους Ολυμπιακούς

Τα κρουαζιερόπλοια της ROC δεν θα προλάβουν τους Ολυμπιακούς

Διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα που είχε διαφανεί πριν περίπου δύο μήνες, όσον αφορά τη φιλοξενία επισήμων, αθλητικών αποστολών, χορηγών και θεατών σε κρουαζιερόπλοια, καθώς πλέον εκτιμάται από την Οργανωτική Επιτροπή […]

Διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα που είχε διαφανεί πριν περίπου δύο μήνες, όσον αφορά τη φιλοξενία επισήμων, αθλητικών αποστολών<...>, χορηγών και θεατών σε κρουαζιερόπλοια, καθώς πλέον εκτιμάται από την Οργανωτική Επιτροπή ότι είναι απίθανο να καταφτάσουν στην Ελλάδα τα δύο κρουαζιερόπλοια της Royal Olympic Cruises (ROC), που βρίσκονται υπό κατάσχεση στις ΗΠΑ.

Ήδη, η “Αθήνα 2004” αναζητά εναλλακτικές λύσεις για να μηδενίσει το έλλειμμα των 379 καμπίνων που είχαν κλειστεί στα δύο κρουαζιερόπλοια, τα οποία αναμένονταν να ελλιμενιστούν στον Πειραιά για την περίοδο των Αγώνων. Τα κρουαζιερόπλοια Olympia Voyager καιOlympia Explorer βρίσκονται υπό κατάσχεση, λόγω χρηματοοικονομικών προβλημάτων της Royal Olympic Cruises, και εντός του επομένου διμήνου αναμένονται δύο δημοπρασίες για αυτά, μία στο Μαϊάμι και μία στο Λος Αντζελες, ύστερα από αίτημα της γερμανικής τράπεζας, που ελέγχει τα πλοία, προς του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων και δίχως εγγυήσεις ότι ο νέος ιδιοκτήτης που θα προκύψει από τις δημοπρασίες, θα τηρήσει την προϋπάρχουσα συμφωνία της ROC με την Οργανωτική Επιτροπή. Έτσι, η “Αθήνα 2004”, δίχως να αποκλείει το ενδεχόμενο να ενδιαφέρει τον όποιο νέο ιδιοκτήτη η τήρηση της σύμβασης που έχει υπογράψει η Royal Olympic Cruises, έχει ξεκινήσει την εξέταση των εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να καλυφθούν οι 379 καμπίνες (γύρω στα 1.000 άτομα) και να βρεθεί λύση για τη φιλοξενία των μελών της Ολυμπιακής οικογένειας και των επισήμων προσκεκλημένων. Οι λύσεις προβλέπουν μεταξύ άλλων:

  • Να ζητηθεί μεγαλύτερος αριθμός καμπίνων από τα υπόλοιπα κρουαζιερόπλοια που θα ελλιμενιστούν στον Πειραιά και στα οποία ήδη έχει δεσμευτεί μόνο το 30% των διαθέσιμων καμπινών. Οι πρώτες επαφές έχουν γίνει με τους ιδιοκτήτες των κρουαζιερόπλοιων Oosterdam και Rotterdam.
  • Να ναυλωθεί ένα νέο κρουαζιερόπλοιο.
  • Να αναζητηθούν πρόσθετες κλίνες σε ξενοδοχεία Α` κατηγορίας στην Αθήνα, από αυτές που διαχειρίζονται οι ξενοδόχοι και βρίσκονται εκτός σύμβασης με την “Αθήνα 2004”.
  • Να φιλοξενηθούν ορισμένα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, όπως στην Εύβοια και το Λουτράκι, όπου υπάρχει ακόμα διαθέσιμος αριθμός κλινών.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024