Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤο State Department ενέκρινε οριστικά τη συγχώνευση Air France με KLM

Το State Department ενέκρινε οριστικά τη συγχώνευση Air France με KLM

Το State Department ενέκρινε αμετάκλητα τη συγχώνευση μεταξύ της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας Air France και της ολλανδικής KLM, όπως ανακοινώθηκε στο Παρίσι από τον πρόεδρο γενικό διευθυντή της Air France. […]

Το State Department ενέκρινε αμετάκλητα τη συγχώνευση μεταξύ της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας<...> Air France και της ολλανδικής KLM, όπως ανακοινώθηκε στο Παρίσι από τον πρόεδρο γενικό διευθυντή της Air France.

Συνέπεια αυτής της έγκρισης ήταν ότι τα αεροπλάνα των δύο εταιριών του νέου αεροπορικού ομίλου θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται από αμερικανικά αεροδρόμια.

Προηγήθηκε σύντομη έρευνα της ομοσπονδιακής επιτροπής του ανταγωνισμού η οποία συναίνεσε για τη συγχώνευση των δύο ευρωπαϊκών εταιριών μέσα σε 30 ημέρες, ενώ από το νόμο είχε δυνητικά και πρόσθετη διορία άλλων 30 ημερών. Αντιθέτως η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εγκρίνει αυτή την συγχώνευση υπό όρους. Να σημειώσουμε ότι ο νέος αυτός αεροπορικός όμιλος θα έχει τον μεγαλύτερο τζίρο παγκοσμίως.

Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το γραφείο του Επιτρόπου για θέματα Ανταγωνισμού Μάριο Μόντι ακριβώς στην εκπνοή της διορίας για την εξέταση του φακέλου. Ο Επίτροπος κάλεσε τον νέο αεροπορικό φορέα να συμμορφώνεται διαρκώς με τους κείμενους κανόνες του ελεύθερου, όχι όμως και αθέμιτου ανταγωνισμού, που έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ. Από την πλευρά του ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε 94 συνολικά ωράρια πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ, τα οποία αντιστοιχούν σε 31 διαφορετικές αεροπορικές διαδρομές μεταξύ αεροδρομίων της ΕΕ και των ΗΠΑ, και ενημέρωσε σχετικά το γραφείο του Επιτρόπου όπως όφειλε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024