Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΝέα, φθηνότερα τιμολόγια καβοδεσίας από τον ΟΛΠ
Ο εφοδιασμός των κρουαζιερόπλοιων γίνεται υπό την εποπτεία του ΟΛΠ ΑΕ

Νέα, φθηνότερα τιμολόγια καβοδεσίας από τον ΟΛΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ αποφάσισε την έγκριση της ανάληψης του έργου της καβοδεσίας εξ`ολοκλήρου από τις υπηρεσίες του με τιμολόγιο μικρότερο από εκείνο, το οποίο αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν […]

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ αποφάσισε την έγκριση της ανάληψης του έργου της καβοδεσίας εξ`ολοκλήρου από τις υπηρεσίες του με τιμολόγιο μικρότερο<...> από εκείνο, το οποίο αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν σε ιδιωτική εταιρεία οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το αίτημα των ακτοπλοϊκών εταιρειών προέκυψε όταν ζητήθηκαν από αυτές υπέρογκες αυξήσεις από ιδιώτη με τον οποίο συνεργαζόντουσαν για την καβοδεσία. Με τον τρόπο αυτόν λήγει μια “γκρίζα” δραστηριότητα, η οποία παρείχετο από τρίτους στο λιμάνι, εντός του οποίου την πλήρη ευθύνη και αστικά και ποινικά φέρει μόνο ο ΟΛΠ ΑΕ.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Όπως είναι γνωστό τόσο στο επιβατικό, όσο και στο εμπορικό λιμάνι, όλες οι υπηρεσίες λιμένος διεξάγονται πλέον από τον ΟΛΠ ΑΕ και όχι από τρίτους. Αυτό αποτελεί κύριο στόχο της διοίκησης λόγω:
α) ισχύος του κώδικα ISPS για την ασφάλεια επιβατών και πλοίων,
β) για λόγους διαχειριστικούς και
γ) για την αποφυγή άσκησης `μαύρης` εργασίας εντός της λιμενικής ζώνης.

Στα πλαίσια αυτά, ήδη στο εμπορικό λιμάνι το λύσιμο-δέσιμο των εμπορευματοκιβωτίων στα πλοία διεξάγεται από την εργατική ομάδα του ΟΛΠ ΑΕ, στο χώρο της κρουαζιέρας ο εφοδιασμός των πλοίων γίνεται υπό την εποπτεία του ΟΛΠ ΑΕ, με μείωση του κόστους για τις εταιρείες κρουαζιέρας κατά 35%. Έχει επίσης υπογραφεί συμφωνία για την εποπτεία του έργου των `Σημειωτών` και, τέλος, θα αναληφθεί από τον ΟΛΠ ΑΕ και το έργο του λυσίματος-δεσίματος των αυτοκινήτων στο car terminal.

Με την ανάληψη και της καβοδεσίας από εκπαιδευμένο προσωπικό του ΟΛΠ ΑΕ σε τιμές μικρότερες από τη μέχρι σήμερα ακριβή αμοιβή καβοδεσίας από ιδιώτη, κλείνει ο κύκλος της πολιτικής πλήρους ελέγχου και ευθύνης του ΟΛΠ ΑΕ στη λιμενική ζώνη, πάγιο αίτημα και των πελατών του”.

Από τα δικαιώματα καβοδεσίας εξαιρούνται τα υδροπτέρυγα (δελφίνια) και τα μικρά επιβατηγά του Αργοσαρωνικού (σκάφη μέχρι 150 κ.ο.χ.).

Το τιμολόγιο το οποίο εγκρίθηκε για την καβοδεσία είναι:
α) Κρουαζιερόπλοια: 125 ευρώ, έναντι 250 ευρώ, που ίσχυε μέχρι σήμερα
β) Φορτηγά πλοία: 75 ευρώ, έναντι 150 ευρώ που ίσχυε
γ) Επιβατηγά: από 200-950 ευρώ το μήνα, αναλόγως του μήκους του πλοίου και ανεξαρτήτως αριθμού αφίξεων (όχι με ποσά κατά αναχώρηση-άφιξη).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024