Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήR. Iorio (Federtourismo Confidustria): Ο ελληνικός τουρισμός απέδειξε την οικονομική του ισχύ και στην κρίση
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας - Θράκης

R. Iorio (Federtourismo Confidustria): Ο ελληνικός τουρισμός απέδειξε την οικονομική του ισχύ και στην κρίση

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Παναγιώτης Ζελελίδης δήλωσε ότι ήδη για το 2013 το επίπεδο των κρατήσεων έχει ξεπεράσει το αντίστοιχο περυσινό και η αξιοπιστία της χώρας μας στον τουριστικό τομέα σε σύγκριση με τα περυσινά δεδομένα έχει κάνει αρκετά βήματα εμπρός.

“Ο ελληνικός τουρισμός απέδειξε την οικονομική του ισχύ, δημιουργώντας έσοδα 11 δισ. ευρώ σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου πού όλοι διανέμουμε”. Με τη διαπίστωση αυτή ο πρόεδρος του Federtourismo Confidustria (αντίστοιχου ΣΕΤΕ Ιταλίας) κ. Renzo Iorio υπογράμμισε στο συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού ακόμα και σε περιόδους κρίσης.

Η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στην διεθνή αγορά είναι δύσκολη προσπάθεια και μπορεί να επιτύχει επιστρέφοντας σε εθνική στρατηγική βασισμένη στην καινοτομία, τις σύγχρονες δομές, τις ποιοτικές υπηρεσίες, τους επαγγελματίες επιπέδου και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευόμενων και επιχειρήσεων.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών Ιταλίας (ISNART) κ. Piero Zagara δήλωσε ότι στην Ιταλία ο τουρισμός συμμετέχει με το 10% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος με 18.800.000 θέσεις εργασίας έως το 2011. Ο κ. Zagara αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες της ISNART, όπως το:

1.  Εθνικό Παρατηρητήριο Τουρισμού, ένα σύστημα συνεχών καταγραφών σε εθνικό επίπεδο που επιτρέπει την ερμηνεία των δυναμικών, των απαιτήσεων και των αλλαγών του τομέα, και
2. Σήμα Ιταλικής Φιλοξενίας, που από το 1997 εγγυάται στον καταναλωτή ποιοτικές προδιαγραφές στις επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης.

Κομιστής αισιόδοξων νέων ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Παναγιώτης Ζελελίδης. Ήδη για το 2013 το επίπεδο των κρατήσεων -όπως είπε– έχει ξεπεράσει το αντίστοιχο περυσινό και πρόσθεσε ότι η αξιοπιστία της χώρας μας στον τουριστικό τομέα σε σύγκριση με τα περυσινά δεδομένα έχει κάνει αρκετά βήματα εμπρός, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια για πρώτη φορά να δημιουργηθούν τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν ταυτόχρονα Ελλάδα και Τουρκία και απευθύνονται σε χώρες στην Άπω Ανατολής και Νότιας Αμερικής.

Ο κ. Ζελελίδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη παγκόσμια τουριστική έκθεση World Travel Market, όπου υποστηρίχθηκε με έμφαση από τους διεθνείς φορείς του κλάδου, ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα θα αντέξει στην κρίση και θα αποτελεί πάντα μία από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων για την χώρα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου συνεχίστηκε με άλλες οκτώ εισηγήσεις όπου υποστηρίχθηκαν ιδέες όπως:

  • Η ανάγκη της ευρύτερης χρήσης των κοινωνικών μέσων.
  • Η βελτίωση του τρόπου αξιολόγησης του προσωπικού.
  • Η εξειδίκευση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.
  • Η χρήση των παγκόσμιων συστημάτων διανομής GTS.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024