Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΟι διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο εκδήλωσης στη Philoxenia
Εκδηλώσεις

Οι διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο εκδήλωσης στη Philoxenia

Εκδήλωση με θέμα τις διαπραγματεύσεις διοργανώνει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης κατά τη διάρκεια της Philoxenia.

Στο πλαίσιο της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ο Ξενοδοχειακός Κλάδος Αντιμέτωπος με Διαπραγματευτικές Τάσεις, Οικονομικές Προκλήσεις & Νομικές Παγίδες», το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός ΔΕΘ.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Νικόλαος Αντωνακάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Webster της Βιέννης, η Δρ. Λεμονιά Παπαδοπούλου-Κελίδου, Γενική Διευθύντρια της Lambda Negotiations – Training & Consultancy και ο κ. Νάσσος Φανός Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων, εξειδικευμένος σε GDPR και σύναψη συμβολαίων φιλοξενίας.

Ο Δρ. Νικόλαος Αντωνακάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Webster της Βιέννης και υπηρέτησε Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης και Επιχειρήσεων αυτού. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διεθνή μακροοικονομία, στην Ευρωπαϊκή διεύρυνση και στα οικονομικά της υγείας, ενέργειας και τουρισμού.

Το 2016, η Thomson Reuters τον αναγνώρισε μεταξύ των κορυφαίων 1% οικονομολόγων με παγκόσμιες παραπομπές. Σύμφωνα με την Ideas/Repec, είναι ένας από τους 5 κορυφαίους οικονομολόγους στην Αυστρία. Του έχουν απονομηθεί πλήθος βραβείων, μεταξύ αυτών, το βραβείο Tom Fetherstone από το International Review of Financial Analysis, το Neil Rackham Best Research Dissemination βραβείο από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, το βραβείο του καλύτερου άρθρου στο Journal of Risk and Financial Management το 2021 και πολλά άλλα. Ξεπερνώντας τις 60 δημοσιεύσεις σε επώνυμα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως Forbes, The Guardian, CNBC, Newsweek και Russia Today κτλ., ο Δρ. Νικόλαος Αντωνακάκ.ης εκπροσωπεί την Ελλάδα επάξια στην άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια ερευνητική κοινότητα. Το μότο του είναι «Φτάσε όπου δεν μπορείς!» ~ Ν. Καζαντζάκης.

Η Δρ. Λεμονιά Παπαδοπούλου-Κελίδου είναι Γενική Διευθύντρια της Lambda Negotiations – Training & Consultancy, Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Webster της Βιέννης, Καθηγήτρια στο UNWTO Online Tourism Academy, Λέκτορας στο τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων του CITY College University of York Europe Campus και Επίτημη Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του York της Μεγάλη Βρετανίας. Εξειδικεύεται στις διαπραγματεύσεις επιχειρήσεων και διεθνών σχέσεων. Τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις επιχειρήσεων στον τουρισμό ως διαπραγματεύτρια, εκπαιδεύτρια και ως σύμβουλος διαπραγματεύσεων. Από το 2017 συνεργάζεται με το Διπλωματικό Σώμα στην Ελλάδα και συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις διεθνών σχέσεων. Η Δρ. Παπαδοπούλου-Κελίδου έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε θέματα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις στον τουρισμό σε εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting το 2023 και έχει οριστεί συντονίστρια στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting το 2024. Η εταιρία της Lambda Negotiations παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής σε θέματα διαπραγματεύσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις τεχνικές τους στον τομέα αυτό. Το μότο της είναι «no guts, no glory”!

Ο Νάσος Φανός, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με δικαστηριακή εμπειρία από το 2007, μελέτησε δίκαιο στην Αθήνα και στο Μόναχο και ειδικεύτηκε στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο (LL.M.eur) με διατριβή στο δίκαιο των διαπραγματεύσεων εντός Ε.Ε. Έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος και μάχιμος δικηγόρος εταιρειών όπως Shell, Avin, Motor Oil (Coral/Coral Gas), SIEMENS Α.Ε., POLO Α.Ε., DESQUARED Α.Ε., ομίλων εταιρειών από τη Μέση Ανατολή στον τομέα του hospitality και σε πλειάδα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων υπηρεσιών καταλυμάτων εντός και εκτός Αθηνών καθώς και σε δημόσιους φορείς όπως ο Δήμος Κηφισιάς και το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας. Είναι εξοικειωμένος με τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων υψηλού επιπέδου σε διεθνείς συναλλαγές καθώς και με τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών και συμβιβασμών σε πολλά σημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πιστοποιημένος Data Protection Officer Executive (cert. ISO/IEC 17024 κατά TUV Austria), και διαθέτει ευρεία γλωσσική ευχέρεια στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, στα Σερβοκροάτικα. Έχει ιδιαίτερη εξοικείωση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης σε Εφαρμογές Δικαίου και την σχετική κανονιστική συμμόρφωση ως AI Ethics Advisor.

Στην ημερίδα θα αναλυθούν θέματα διαπραγμάτευσης στον τουρισμό, θέματα οικονομικής βιωσιμότητας του ξενοδοχειακού κλάδου και νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ειδικά όσον αφορά στις ψηφιακές πλατφόρμες και στις συμβάσεις. Η ημερίδα θα κορυφωθεί με συζήτηση και διάλογο με το κοινό, δίνοντας την ευκαιρία για ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων σε τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις του τουριστικού κλάδου. Η εκδήλωση αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και να φέρει στο προσκήνιο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο ξενοδοχειακός τομέας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024