Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΈφη Σαραντάκου: Γιατί στην Ελλάδα η ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν έγινε σωστά
Συνέντευξη

Έφη Σαραντάκου: Γιατί στην Ελλάδα η ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν έγινε σωστά

Η κ. Έφη Σαραντάκου επισημαίνει την ανεπαρκή ρύθμιση της οικονομίας διαμοιρασμού στην Ελλάδα, καθώς και τα επακόλουθα προβλήματα σε ποικίλους τουριστικούς προορισμούς. Υποστηρίζει τη βραχυχρόνια μίσθωση ως εργαλείο ανάπτυξης.

Η κ. Έφη Σαραντάκου επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο τον χωρικό σχεδιασμό για τους τουριστικούς προορισμούς, μιλά στο TravelDailyNews για την οικονομία του διαμοιρασμού τονίζοντας ότι η Ελλάδα καθυστέρησε να ρυθμίσει το θέμα και ακόμα δεν έχει σωστά ρυθμιστεί. Στην Ελλάδα ρυθμίσαμε με μια καινοτομία το θέμα και δεν ακολουθήσαμε καμία καλή πρακτική του εξωτερικού. Επίσης, αναλύει γιατί ο νόμος που ισχύει σε εθνικό επίπεδο δημιουργεί προβλήματα σε διάφορους προορισμούς που φυσικά έχουν διαφορετικό επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης.

Ο προορισμός και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις σε επίπεδο γειτονιάς είναι το κλειδί και η βραχυχρόνια μίσθωση πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εργαλείο ανάπτυξης και όχι ως ανταγωνιστικό της ξενοδοχίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023