Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣτο 42,91% η μέση ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης
Κοπή Πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Στο 42,91% η μέση ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης

Την οριακή πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, αλλά και τα συνεχιζόμενα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε αυτά εξ αιτίας των δυσάρεστων γεγονότων […]

Την οριακή πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, αλλά και τα συνεχιζόμενα προβλήματα που έχουν<...> δημιουργηθεί σε αυτά εξ αιτίας των δυσάρεστων γεγονότων τόσο του περασμένου Δεκεμβρίου όσο και των τελευταίων αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά και της διεθνούς οικονομικής κρίσεως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος κατά την διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενώσεως Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Όπως επεσήμανε ο κ. Θωμόπουλος, την περασμένη χρονιά η μέση ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης παρουσίασε μία μικρή πτώση της τάξεως του 0,56% συγκριτικά με το 2007 (αντίθετα με την αύξηση 8,5% του 2007 έναντι του 2006) κλείνοντας έτσι το 2008 με μέση ετήσια πληρότητα 42,91%. Τόνισε επίσης την ανάγκη να νομοθετηθούν άμεσα τα 14 μέτρα, τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Στην κοπή της πίτας παρέστησαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, ο αντινομάρχης Ανάπτυξης, Εμπορίου και Ανταγωνιστικότητας κ. Γ. Τσαμασλής, εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης και πλήθος ξενοδόχων μελών της ΕΞΘ και γενικών διευθυντών ξενοδοχείων.

Στο χαιρετισμό τους, τόσο ο νομάρχης όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισαν την ανάγκη στήριξης των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε επιπρόσθετα στην ανάγκη λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης και τις Κυριακές, γεγονός το οποίο θα τονώσει την κίνηση της πόλεως με τουρίστες από τα γειτονικά βαλκανικά κράτη. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο επίμαχο ζήτημα της κατάργησης του τέλους παρεπιδημούντων και τόνισε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης με τα ξενοδοχεία, αλλά εξεύρεση ουσιαστικής λύσης από την Κυβέρνηση στο επίπεδο αντικατάστασης του εσόδου των δήμων από άλλους πόρους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024