Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιεθνής Συνεργασία για την Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα

Διεθνής Συνεργασία για την Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στις Μεσογειακές χώρες είναι ζωτικής σημασίας. Για την πραγματοποίηση αυτών των ερευνητικών δράσεων αναπτύσσεται μια σημαντική, καινοτομική, […]

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στις Μεσογειακές χώρες είναι ζωτικής σημασίας. Για την πραγματοποίηση αυτών των ερευνητικών δράσεων αναπτύσσεται μια σημαντική, καινοτομική, διεπιστημονική<...>και διεθνή συνεργασία της Ερευνητικής Μονάδας Ελλάδος Αθλητικού Τουρισμού και του Ερευνητικού Κέντρου Intelligent Coast.

Η Ερευνητική Μονάδα Ελλάδος Αθλητικού Τουρισμού έχει κύριο σκοπό την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στο πεδίο ερευνητικής, ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και επιχειρηματικής ενασχόλησης. Η έννοια του Αθλητικού Τουρισμού αναφέρεται σε όλες τις μορφές ενεργητικής και παθητικής ανάμειξης σε αθλητικές δραστηριότητες, όπου η συμμετοχή είναι τυχαία ή οργανωμένη και γίνεται για επαγγελματικούς ή μη λόγους, με προϋπόθεση τη μετακίνηση μακριά από τον τόπο διαμονής και εργασίας.

Το Ερευνητικό Κέντρο Intelligent Coast είχε ως σκοπό να αναδείξει μια ιδιαίτερη οπτική του τουριστικού φαινομένου, η οποία εκφράζεται από την οπτική του χώρου και της επίδρασης του τουρισμού στις παράκτιες περιοχές. Ουσιαστικά αναφέρεται στο χωρικό στρατηγικό σχεδιασμό και στη δια-κλιμακιακή (μεταξύ διαφορετικών κλιμάκων παρέμβασης) προσέγγιση του χώρου. Εκτιμάται ότι αυτή η οπτική μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε πολλές προσεγγίσεις και έρευνες που γίνονται σχετικά με το τουριστικό φαινόμενο και να αναδείξει τις διαφορετικές διαστάσεις του ζητήματος.

Στο πλαίσιο δράσης των δύο Ερευνητικών Κέντρων, ο κ. Δημήτρης Τερζάκης (Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδος Ελλάδος Αθλητικού Τουρισμού, με έδρα το Τ.Ε.Ι. Κρήτης και το Κ.Τ.Ε. Κρήτης) και ο κ. Νεκτάριος Κεφαλογιάννης (Project Manager του Intelligent Coast, με έδρα την Βαρκελώνη, Ισπανίας) ανακοίνωσαν τη συνεργασία των δύο Ερευνητικών Κέντρων με σκοπό την προβολή του τουρισμού και ειδικά του Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα, με στόχο να αναδειχθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024