Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ διατροφή και η παραδοσιακή κουζίνα διαφημιστικό εργαλείο για την προβολή της Κύπρου

Η διατροφή και η παραδοσιακή κουζίνα διαφημιστικό εργαλείο για την προβολή της Κύπρου

“Ως μέρος του πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί τον ένα από τους δύο βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου της Κύπρου για τον τουρισμό μέχρι το 2010, η διατροφή και ιδιαίτερα η παραδοσιακή κουζίνα θα αξιοποιηθούν και θα προωθηθούν…

“Ως μέρος του πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί τον ένα από τους δύο βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου της<...> Κύπρου για τον τουρισμό μέχρι το 2010, η διατροφή και ιδιαίτερα η παραδοσιακή κουζίνα θα αξιοποιηθούν και θα προωθηθούν ως ένα ισχυρό διαφημιστικό εργαλείο για την προβολή του νησιού μας”, τόνισε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γ. Λιλλήκας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

“Η Κύπρος, ένα νησί που ξεχωρίζει για τα 10.000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού του και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, έχοντας μια σπουδαία γεωγραφική θέση ανάμεσα σε τρεις ηπείρους επιδεικνύει μέσω της παραδοσιακής της κουζίνας το εντυπωσιακό κράμα πολιτισμών που τη χαρακτηρίζει”, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας.

Αναφορικά με τον σημερινό τουρίστα ο κ. Λιλλήκας είπε ότι, “ο περιηγητής έχει ένα διαφορετικό προφίλ απ΄ ότι στο παρελθόν και δεν ικανοποιείται μόνο με τον ήλιο και τη θάλασσα. Αναζητεί νέες ολοκληρωμένες εμπειρίες, θέλει να εμπλακεί σε διάφορες δραστηριότητες και ψάχνει για κάτι το ξεχωριστό στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς που επισκέπτεται. Οι νέες γαστρονομικές προτάσεις αποτελούν μέρος της τουριστικής εμπειρίας γι΄ αυτό και η προσφορά ποικιλίας καλού φαγητού και κρασιού είναι στις μέρες μας αναγκαία για κάθε επιτυχημένο τουριστικό προορισμό”.

Στην συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε σε σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο της Κύπρου με στόχο την υιοθέτηση, προσφορά και προβολή της αυθεντικής παραδοσιακής κυπριακής κουζίνας.

Το σχέδιο αυτό που θα ανακοινωθεί σύντομα θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιχειρηματίες το επιθυμούν, να αποκτήσουν πιστοποιητικό ποιότητας για την κυπριακή κουζίνα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν και θα προβάλλονται σε ειδικό οδηγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού όπως και σε άλλες διαφημιστικές ή ενημερωτικές εκδόσεις του. Η πιστοποίηση αυτή, όπως είναι αυτονόητο, θα συνιστά σημαντικό διαφημιστικό πλεονέκτημα για το κέντρο και θα αποτελεί την αναγνώριση της ποιότητας που προσφέρει.

“Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαι ότι ο σύνδεσμός σας συμμετέχει στην Επιτροπή που έχει συσταθεί για την υλοποίηση του προγράμματος και θέλω με την ευκαιρία αυτή να σας συγχαρώ για το γεγονός αυτό και να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη προσφορά σας στον πολιτισμό, τον τουρισμό και το καλό όνομα που χαίρει η Κύπρος διεθνώς στον τομέα της διατροφής”, ανέφερε τελειώνοντας ο υπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024