Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑνθρωποι κλειδιά μιλούν για το παρασκήνιο στην Travel Card

Ανθρωποι κλειδιά μιλούν για το παρασκήνιο στην Travel Card

Πολλά τα ερωτηματικά για την Travel Card και σίγουρα εκείνοι που είναι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, όπως και ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες που είχαν πιστέψει στην κάρτα και την στήριξαν μέχρι τέλος…

Πολλά τα ερωτηματικά για την Travel Card και σίγουρα εκείνοι που είναι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, όπως και ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες που<...> είχαν πιστέψει στην κάρτα και την στήριξαν μέχρι τέλος. Τα περισσότερα ξενοδοχεία από ότι φαίνεται από το ρεπορτάζ του TravelDailyNews, είτε έχουν ήδη πάρει τα χρήματα τους είτε τα διεκδικούν από τα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία των οποίων είχαν voucher για τις κρατήσεις που ερχόντουσαν μέσω της Travel card.

Όπως είναι γνωστό η Travel Card διανέμετο μέσω των πρακτορείων διανομής Τύπου στα περίπτερα και στα καταστήματα ψιλικών, τα οποία με τη σειρά τους πουλούσαν τις κάρτες στους καταναλωτές. Όπως μας δήλωσε ο κ. Κώστας Λεβέντης από το τουριστικό γραφείο Les Hirondelles που ήταν συνεργαζόμενο με την Travel Card για την περιοχή του Πηλίου, “οι αντιπρόσωποι που πουλούσαν κάρτες ήταν ακατάλληλοι για αυτή τη δουλειά γιατί πουλούσαν σε ποσοστό 80% τσιγάρα και εφημερίδες. Η Travel Card ήταν άλλου είδους προϊόν. Αυτοί λοιπόν είχαν δώσει επιταγές τους, αλλά επειδή δεν μπόρεσαν να πουλήσουν, έκαναν ανάκληση του 80% των επιταγών. Δεν μπόρεσαν να πουλήσουν γιατί δεν είχαν τις κατάλληλες υποδομές και ο κόσμος δεν έβρισκε την κάρτα, παρά το γεγονός ότι την ήθελε”.

Σχετικά με τις πωλήσεις της κάρτας και σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε μια περιοχή της Αθήνας που εξυπηρετούνται περίπου 80.000 μόνιμοι κάτοικοι και διερχόμενοι κατά την πρώτη διανομή της κάρτας είχαν πουληθεί από τις 500 κάρτες που είχε πάρει ο αντιπρόσωπος μόνο 12. Επίσης, κατά την δεύτερη διανομή της κάρτας δόθηκαν στην ίδια περιοχή 200 κάρτες και πουλήθηκαν οι 3!

Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης μας δήλωσε ότι `στις αρχές Μαΐου, ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας Επαμεινώνδας Τσετσενέκος ζήτησε να πάρουν την εταιρία οι αντιπρόσωποι οι οποίοι και την αγόρασαν`. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του TDN οι αντιπρόσωποι ποτέ δεν πήγαν στην εφορία για να παραλάβουν τις μετοχές τους, με αποτέλεσμα η αγοροπωλησία να μην έχει τελικά γίνει. Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης μας ανέφερε ότι “οι αντιπρόσωποι δεν ασχολήθηκαν με τις πωλήσεις της κάρτας, με αποτέλεσμα στα μέσα Ιουνίου να επιστρέψουν με εξώδικο τις μετοχές στην εταιρία, και να σταματήσουν την εκτύπωση του δεύτερου καταλόγου`, που σύμφωνα με πληροφορίες μας είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα της κάρτας ο κ. Λεβέντης μας ανέφερε ότι “το Πήλιο είχε μεγάλη κίνηση σε σχέση με άλλες περιοχές διακινήσαμε περίπου 1.100 άτομα με την κάρτα, την περίοδο αυτή, αριθμός που δεν διακινείται ούτε με τους τουριστικούς πράκτορες”. Το ζητούμενο από την κάρτα ήταν η παρότρυνση του έλληνα ταξιδιώτη για ολιγοήμερες διακοπές σε χαμηλό κόστος εκτός της περιόδου αιχμής. Το ερωτηματικό είναι: ο έλληνας με την χρήση ενός μέσου όπως η Travel Card θα αποφασίσει να κάνει διακοπές εκτός περιόδου αιχμής ή λόγω της δομής της κοινωνίας μας (ανοικτά σχολεία, συγκεκριμένη περίοδο για άδεια κτλ) δεν θα πάει διακοπές ακόμα και όταν αυτές του προσφέρονται σε χαμηλές τιμές. Οι κοπέλες από τις κρατήσεις της Travel Card μας ανέφεραν ότι την περίοδο πριν από το Πάσχα τα τηλέφωνα στην εταιρία αλλά και οι κρατήσεις ήταν πραγματικά πολλές, γεγονός που έρχεται σε αντίφαση με τις χαμηλές πωλήσεις της κάρτας που όλοι παραδέχονται.

Η απάντηση του κ. Επαμεινώνδα Τσετσενέκου στο TDN σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ήταν ότι “πριν δύο μήνες πούλησα τις μετοχές μου στους αντιπροσώπους που πουλούσαν την κάρτα, οι οποίοι δεν ήταν ευχαριστημένοι γιατί η κάρτα δεν πουλούσε”. Η περίοδος που αναφέρεται ο κ. Τσετσενέκος συμπίπτει με την περίοδο που αναφέρει ο κ. Λεβέντης και οι κοπέλες στις κρατήσεις, ότι υπήρχε μεγάλη κίνηση από την κάρτα. “Δεν έχω πια επαφή με την εταιρία η οποία μάλιστα μου χρωστά ακόμα και είμαι σε δικαστικές διαμάχες. Οι αντιπρόσωποι πήραν την εταιρία για να την προχωρήσουν, και μέχρι προχθές από ότι ξέρω ο κόσμος ταξίδευε. Εγώ πλέον ασχολούμαι με την διαφημιστική μου εταιρία την Media Νοτίου Ελλάδας ΕΠΕ”, μας είπε ο κ. Τσετσενέκος. Όπως είναι γνωστό, η εταιρία Media Νοτίου Ελλάδας ΕΠΕ το 1997 είχε σταματήσει τις πληρωμές της με αποτέλεσμα πολλές εταιρίες της Πελοποννήσου να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Το προσωπικό και οι μέτοχοι

Σε συνέντευξη που είχαμε με την κ. Ντόρα Καρλή, υπάλληλο της εταιρίας Media & Travel Group Α.Ε., μας ανέφερε ότι “μετά το Πάσχα που έφυγε ο κ. Τσετσενέκος ξεκίνησαν τα προβλήματα. Στην αρχή η κάρτα είχε πολύ ζήτηση, ιδίως μέχρι το Πάσχα. Μετά όταν ήρθε η ώρα ο κ. Τσετσενέκος, που ήταν γενικός διευθυντής της κάρτας, να κάνει τις πληρωμές αποχώρησε από την εταιρία”. Σύμφωνα με πληροφορίες του TDN ο κ. Τσετσενέκος δεν είχε μετοχές στην εταιρία, αλλά είχε η σύζυγός του κ. Έφη Εξαρχέα. Επίσης, μέτοχοι στην εταιρία εμφανίζεται και η κ. Νανά Νταγιάν, που διατηρούσε παλαιότερα τουριστικό γραφείο και είναι πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Κανβούκου, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου `Νανά` των Αθηνών, που είχε προσφερθεί να αγοράσει την εταιρία τις τελευταίες μέρες αλλά μετά από την επίσχεση που έκαναν οι υπάλληλοι υπαναχώρησε. Επίσης, με βάση το ρεπορτάζ μας οι υπάλληλοι των κρατήσεων έχουν να πληρωθούν 2 μήνες, ενώ σε άλλα τμήματα της εταιρίας, όπως ορισμένοι τεχνικοί, έχουν να πληρωθούν περισσότερο από 3 μήνες. Στην αναζήτηση μας στάθηκε αδύνατο να μιλήσουμε με τον κ. Κανβούκο. Σύμφωνα με την γνώμη του κ. Λεβέντη η ανάμειξη αυτή του προσωπικού κατέστρεψε τελικά την κάρτα. `Πιστεύω ότι και η στάση του προσωπικού δεν ήταν σωστή και χάλασε την εικόνα της κάρτας`, μας δήλωσε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024