Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤσοχατζόπουλος: Η ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό προτεραιότητα της προεδρίας μας στην Ε.Ε.

Τσοχατζόπουλος: Η ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό προτεραιότητα της προεδρίας μας στην Ε.Ε.

Τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. παρουσίασε εχθές σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του…

Τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. παρουσίασε εχθές σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος για<...> θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος μία από τις προτεραιότητες που έθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας ήταν η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής, για πρώτη φορά στην Ε.Ε. για τον τουρισμό, δηλαδή κοινοτικές πολιτικές και για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο “Για πρώτη φορά, η Ελληνική Προεδρία καταφέραμε να ανοίξει μια συζήτηση η Ε.Ε., να προωθήσουμε τον τουρισμό σαν θέμα προτεραιότητας. Έτσι και στο Εαρινό Συμβούλιο το Μάρτιο, αλλά και στο Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, έλαβαν γνώση τα κράτη-μέλη για τις θέσεις που προτείνει η Ελληνική Προεδρία για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του τουρισμού ως στοιχείο της ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού. Και βέβαια, για τη σχέση της ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού με μια σειρά από κοινοτικές πολιτικές, μεταφορών, προστασίας του περιβάλλοντος, ανάδειξης της περιφερειακής και της τοπικής ανάπτυξης. Σε αυτή την κατεύθυνση, τονίστηκε η ανάγκη εφαρμογής όλων των μέχρι σήμερα μέτρων που είχαν αποφασιστεί για τον τουρισμό, -όπως επί Ισπανικής Προεδρίας δέκα συγκεκριμένα μέτρα-, αλλά και η ανάγκη να προωθήσουμε με διαβουλεύσεις, νέες κρίσιμες προτάσεις υποστήριξης και αξιοποίησης της τουριστικής πολιτικής”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών τουρισμού της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη το αίτημα της ελληνικής προεδρίας ήταν να συμπεριληφθεί ο τουρισμός στο νέο Σύνταγμα της Ε.Ε. Στο αίτημα αυτό αν και έγινε αποδεκτό από το σύνολο των υπουργών τουρισμού των χωρών της Ε.Ε. αλλά και των υπό ένταξη χωρών δεν στάθηκε δυνατό να συμπεριληφθεί στο μέχρι σήμερα κείμενο του Συντάγματος και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να ενταχθεί στη συγκεκριμένη φάση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024