Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΈδωσε η Ευρώπη το πράσινο φως στις αεροπορικές συμμαχίες

Έδωσε η Ευρώπη το πράσινο φως στις αεροπορικές συμμαχίες

Μετά από έξι χρόνια διαπραγματεύσεων, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος σε θέματα ανταγωνισμού, Μάριο Μόντι, ανακοίνωσε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τις διατλαντικές αεροπορικές συμμαχίες, Star Αlliance, και Wings Αlliance. […]

Μετά από έξι χρόνια διαπραγματεύσεων, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος σε θέματα ανταγωνισμού, Μάριο Μόντι, ανακοίνωσε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή<...> εγκρίνει τις διατλαντικές αεροπορικές συμμαχίες, Star Αlliance<.>, και Wings Αlliance<.>.

Όπως τόνισε ο κ. Μάριο Μόντι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε τις έρευνές της γύρω από τις δύο σημαντικές διατλαντικές αεροπορικές συμμαχίες, της Star Αlliance μεταξύ της Lufthansa<.>, της SAS<.> και της American Airlines<.>, και τη συμμαχία Wings μεταξύ της ολλανδικής αεροπορικής εταιρίας KLM<.> και της NorthWest<.> Airlines, και αποφάνθηκε την μεν πρώτη γιατί οι αερομεταφορείς προέβησαν σε παραχωρήσεις, και τη δεύτερη γιατί διότι δεν υπήρξαν παράπονα από ανταγωνιστές.

Σημειώνουμε ότι οι συμμαχίες είχαν ήδη εξασφαλίσει το πράσινο φως από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές. Την ίδια στιγμή, KLM και Air France αρνήθηκαν τις πληροφορίες ότι συζητούν το ενδεχόμενο ο γαλλικός αερομεταφορέας να αποκτήσει μερίδιο στην ολλανδική KLM.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024