Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαSITA και Fraport προσφέρουν την πρώτη ανέπαφη ταξιδιωτική εμπειρία στην Ευρώπη
Αερομεταφορές

SITA και Fraport προσφέρουν την πρώτη ανέπαφη ταξιδιωτική εμπειρία στην Ευρώπη

SITA

Η Φρανκφούρτη γίνεται το πρώτο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που προσφέρει βιομετρικά συστήματα πλήρους κάλυψης.

Η SITA και η Fraport δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες στο Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης να χρησιμοποιούν από κοινού βιομετρικά στοιχεία προσώπου ως αναγνώριση, από το check-in έως την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Η Φρανκφούρτη είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που προσφέρει βιομετρικά σημεία επαφής σε όλους τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών, επιτρέποντας βελτιωμένη διέλευση χωρίς τριβές σε όλο το αεροδρόμιο.

Χρησιμοποιώντας τη βιομετρική λύση Smart Path της SITA, που υποστηρίζεται από τη NEC, το πρόσωπsο του επιβάτη γίνεται η κάρτα επιβίβασής του. Οι επιβάτες μπορούν να εγγραφούν με ασφάλεια εκ των προτέρων στην κινητή συσκευή τους μέσω της βιομετρικής εφαρμογής της Star Alliance ή απευθείας στο περίπτερο check-in με τα βιομετρικά διαβατήριά τους. Η όλη διαδικασία εγγραφής διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Μόλις εγγραφούν, οι επιβάτες περνούν από τα σημεία ελέγχου που είναι εξοπλισμένα με αναγνώριση προσώπου χωρίς να επιδεικνύουν κανένα φυσικό έγγραφο. Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από 12.000 επιβάτες στο check-in, στον έλεγχο της κάρτας επιβίβασης και στις πύλες επιβίβασης.

Ο Dr. Pierre Dominique Prümm, εκτελεστικός διευθυντής Αεροπορίας και Υποδομής της Fraport AG, δήλωσε: “Μαζί με τη Lufthansa και τις αεροπορικές εταιρείες της Star Alliance, προσφέρουμε αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία από το 2020, μια εμπειρία – με τη βοήθεια της SITA και της NEC – η οποία θα να επεκταθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Είμαστε το πρώτο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που προσφέρουμε σε όλους τους επιβάτες ένα άνετο ταξίδι χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία. Στόχος μας για τους επόμενους μήνες είναι να εξοπλίσουμε τουλάχιστον το 50% όλων των περιπτέρων check-in και των πυλών ελέγχου και επιβίβασης με τη νέα και πρωτοποριακή τεχνολογία”.

Ο David Lavorel, διευθύνων σύμβουλος της SITA, δήλωσε: “Έχουμε δει ότι όσο περισσότερο μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε το ταξίδι των επιβατών στο αεροδρόμιο, τόσο καλύτερη είναι η εμπειρία. Τα σημεία βιομετρικής επαφής επιταχύνουν σημαντικά τα υποχρεωτικά ‘βήματα’ στο αεροδρόμιο, δίνοντας στους επιβάτες περισσότερο χρόνο να χαλαρώσουν πριν από την πτήση αντί να περιμένουν στην ουρά. Γνωρίζουμε από την έρευνά μας ότι όπου εισάγονται βιομετρικά στοιχεία, πάνω από το 75% των επιβατών θα τα χρησιμοποιήσει ευχαρίστως. Ως εκ τούτου, χαιρόμαστε που προσφέρουμε τα οφέλη ενός ταχύτερου αεροπορικού ταξιδιού στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης”.

Ο Naoki Yoshida, Corporate Senior Vice President, NEC, δήλωσε: “Ως πρωτοπόρος τεχνολογικός συνεργάτης βιομετρικής τεχνολογίας της Star Alliance και της SITA, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε την καινοτόμο και πρωτοποριακή προσέγγιση της Fraport για τη διευκόλυνση των επιβατών, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία σε μια από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές πύλες της Ευρώπης”.

Η βιομετρική λύση της SITA αξιοποιεί την πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας NEC I:Delight, η οποία έχει αναγμωριστεί ως η πιο ακριβής τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στον κόσμο, σε δοκιμές προμηθευτών που πραγματοποιήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ (NIST). Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μπορούν να εντοπιστούν γρήγορα και με ακρίβεια, ακόμη και εν κινήσει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024