Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Κύπρος μονόγραψε τη Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινού Αεροπορικού Χώρου

Η Κύπρος μονόγραψε τη Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινού Αεροπορικού Χώρου

Τη Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινού Αεροπορικού Χώρου μονόγραψε στις 28 Ιανουαρίου εκ μέρους της Κύπρου ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρέσβης Θεόφιλος Β. Θεοφίλου, ενώ εκ μέρους […]

Τη Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινού Αεροπορικού Χώρου μονόγραψε στις 28 Ιανουαρίου εκ μέρους της Κύπρου ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρέσβης Θεόφιλος Β. Θεοφίλου, ενώ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής<...> τη Συμφωνία μονόγραψε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροπορικών Μεταφορών Michel Ayral. Στη μονογραφή παρευρέθηκαν οι κ.κ. Peter Bombay, της Διεθνούς Αεροπλοΐας, DG Tren και Νεόφυτος Νεοφύτου, Ακόλουθος Μεταφορών και Επικοινωνιών στη ΜΑΕΕ.

Στη Συμφωνία συμμετέχουν η Ισλανδία, η Νορβηγία και οι υπό ένταξη χώρες πλην της Μάλτας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας. Μετά την κύρωση της Συμφωνίας το κοινοτικό κεκτημένο στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών θα τύχει εφαρμογής στις συμβαλλόμενες χώρες.

Ο κ. Ayral, αφού καλωσόρισε την κυπριακή αντιπροσωπεία, είπε ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την έναρξη της διαδικασίας μονογραφής της Συμφωνίας. Ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση της Συμφωνίας, λόγω κυρίως της αναμονής της Απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε ορισμένα άρθρα της Συμφωνίας. Η Συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινού Αεροπορικού Χώρου, πρόσθεσε, είναι πολύ σημαντική και θα γίνει προσπάθεια συμμετοχής σε αυτή και τρίτων χωρών όπως οι χώρες των Βαλκανίων.

Ο κ. Θεοφίλου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινού Αεροπορικού Χώρου και είπε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συμφωνία. Ευχήθηκε όπως στο εγγύς μέλλον υπογράψουν τη Συμφωνία και οι υπόλοιπες προς ένταξη χώρες που στο παρόν στάδιο επέλεξαν τη μη συμμετοχή τους.

Εξάλλου ο κ. Bombay είπε ότι μετά τη μονογραφή της Συμφωνίας, η Επιτροπή θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν με τις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες ούτως ώστε η Συμφωνία να τεθεί σε εφαρμογή το φθινόπωρο του 2003. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει τελετή υπογραφής της Συμφωνίας ή αν θα τεθεί χρονοδιάγραμμα υπογραφής και τα συμβαλλόμενα μέρη θα υπογράψουν εντός του χρονοδιαγράμματος. Τελειώνοντας, είπε ότι η Επιτροπή θα τηρεί ενήμερους τους ενδιαφερόμενους για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Ο κ. Θεοφίλου, ευχαρίστησε τον κ. Ayral για τις άοκνες προσπάθειές του για προώθηση της αεροπορικής Συμφωνίας και τον συνεχάρη για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Τέλος, τον διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα ανταποκριθεί άμεσα και θετικά όταν της ζητηθεί να υπογράψει τη Συμφωνία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024