Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΜε τον Βρετανό Πρέσβη συναντήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη
Διεθνείς σχέσεις

Με τον Βρετανό Πρέσβη συναντήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο Βρετανός Πρέσβης εξέφρασε την εμπιστοσύνη της χώρας του για την ελληνική διαχείριση των πυρκαγιών, αλλά και πρότεινε την υπογραφή τουριστικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τον Βρετανό Πρέσβη, κ. Matthew Lodge, υποδέχτηκε στο γραφείο της η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου της, πρέσβη, κ. Δημητριάδη, για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Σ’ έναν απολογισμό της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Lodge εξέφρασε στην υπουργό τουρισμού τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για τις καίριες ενέργειες των ελληνικών αρχών, αλλά και του τοπικού πληθυσμού, κατά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου. Ο Βρετανός Πρέσβης υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη που επέδειξε η βρετανική κυβέρνηση στη χώρα μας δικαιώθηκε απόλυτα από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία υποστηρίχθηκε η απομάκρυνση των Βρετανών πολιτών από τις περιοχές όπου διέτρεχαν κίνδυνο, και ο επαναπατρισμός όσων επιθυμούσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Η κυρία Κεφαλογιάννη ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για τη συνδρομή της Βρετανικής Πρεσβείας στους χώρους των αεροδρομίων, η οποία συνέτεινε στην ομαλή διαχείριση των δυσανάλογα μεγάλων ροών των Βρετανών επισκεπτών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της τουριστικής προσφοράς με πρόταγμα την αειφορία συνιστά περιβαλλοντική και κοινωνική αναγκαιότητα για το παρόν και το μέλλον του τουρισμού, ενώ παράλληλα αναμένεται να συντελέσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση και ανάδειξη νέων προορισμών στη χώρα μας, καθώς και στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλότερου εισοδηματικού προφίλ. Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις υλοποιούμενες από το Υπουργείο Τουρισμού πολιτικές για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού, τόσο σε επίπεδο προσφοράς υπηρεσιών και υποδομών, όσο και σε επίπεδο μέριμνας για την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων.

Αναφορικά με την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, ο Βρετανός Πρέσβης διατύπωσε την επιθυμία της βρετανικής πλευράς για την υπογραφή του κειμένου Συμφωνίας που διαμορφώθηκε μέσω διμερούς διαπραγμάτευσης, και αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργειών σε κάθε επίπεδο. Η πρόταση συνάντησε την ομόθυμη γνώμη της κας Κεφαλογιάννη, που δεσμεύτηκε να δρομολογήσει την υπογραφή της Συμφωνίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023
14/09/2023