Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠρόταση για τη δημιουργία μαρίνας στη Νέα Πέραμο
Θαλάσσιος τουρισμός

Πρόταση για τη δημιουργία μαρίνας στη Νέα Πέραμο

Υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη του Δήμου Μεγαρέων, καθώς η κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο περιλαμβάνεται στα αναπτυξιακά σχέδιά του.

Η ιδέα να κατασκευαστεί μαρίνα στη Νέα Πέραμο συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστου Λαμπρίδη, του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργου Τζιάλλα, του δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας κ. Σταύρου Δρακονταειδή και του προέδρου της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, κ. Σταύρου Κατσικάδη.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι για να υλοποιηθεί η ιδέα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων και κυρίως της τοπικής Κοινωνίας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν και μάλιστα ο κ. Σταμούλης δήλωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη του Δήμου, γιατί η κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο περιλαμβάνεται στα αναπτυξιακά σχέδια του Δήμου. Ο κ. Κατσικάδης εξέφρασε την υποστήριξή του στην ιδέα και σημείωσε τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Νέας Περάμου, από πλευράς καιρού και πρόσβασης.

Συζητήθηκαν τα ενδεχόμενα επικαιροποίησης της μελέτης, το κατά πόσο θα χρειαστεί κυματοθραύστης, η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής, ο πλήρης καθαρισμός του σημερινού λιμανιού, και η ανάγκη να ολοκληρωθεί το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023
14/03/2023