Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΗ 20ή έκθεση “East Med Yacht Show 2024” στις 25 – 28 Απριλίου, στον Πόρο
Εκθέσεις

Η 20ή έκθεση “East Med Yacht Show 2024” στις 25 – 28 Απριλίου, στον Πόρο

EMMYS 2024

Στην έκθεση συμμετέχουν 120 σκάφη επανδρωμένα, 45 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών) και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, καθώς 350 brokers από το εξωτερικό.

Η 20ή Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής “East Med Yacht Show 2024 2024” θα διεξαχθεί από 25 έως και 28 Απριλίου στον Πόρο. Η διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων σαλονιών για τον θαλάσσιο τουρισμό, διοργανώνεται με συνεργασία της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) της εταιρείας FX Yachting του Δήμου Πόρου και του Λιμενικού Ταμείου Πόρου.

Στην έκθεση συμμετέχουν 120 σκάφη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, 45 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, 350 brokers από Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κροατία, Κύπρο, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία και Τουρκία.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (ΕΒΕΠ), της Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Charter Yacht Brokers Association (CYBA), του Δήμου Πόρου και του Propeller Club.

Στη συνέντευξη Τύπου από την πλευρά της διοργάνωσης της έκθεσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και CEO της εταιρείας FX Yachting Barbara Gabriel, ο δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πόρου κος Κωνσταντίνος Μουτζούβης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ και ο κ. Βασίλης Πολίτης, υποναύαρχος Π.Ν ε.α., μέλος ΔΣ του ΝΕΕ. Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης η κα Μαρία Ψαρρού από τη Δ/νση Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ, εκπρόσωποι του ΕΒΕΠ, ο κ. Δημήτρης Κουρούμαλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών (HYCA), οι Sponsors και οι Media Sponsors της έκθεσης.

EMMYS 2024

Ο κ. Φραγκάκης ανέφερε ότι είναι τιμή και χαρά για τον ΕΟΤ να παρευρίσκεται. “Η στήριξη στο EMMYS είναι σημαντικό γεγονός. Η ελληνική αγορά είναι σημαντική στο εξωτερικό. Πολιτική του ΕΟΤ είναι να είναι πολλές οι επιλογές και όχι μόνο η θάλασσα. Θεωρώ ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα σαλόνια που έχουν γίνει”, είπε.

Η κα Gabriel στην ομιλία της ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακήρυξε το νησί του Πόρου “πράσινο νησί”. Με αυτό το πνεύμα και προς αυτήν την κατεύθυνση το yachting θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ώστε να συμβάλει στην βιοπροστασία.

Ο κ. Στελλιάτος, παίρνοντας το λόγο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ για τη στήριξη του ΕΟΤ επί 20ετία για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και του κλάδου γενικότερα, καθώς και στον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, οποίος στέκεται αρωγός στην κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών σε κάθε περίσταση. Στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Φραγκάκη θα βραβευθεί ο ΕΟΤ για την 20ετή στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ελληνικού yachting, στα εγκαίνια του East Med Yacht Show στον Πόρο την 25η Απριλίου 2024.

Επίσης, ο κ. Στελλιάτος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση τον Οκτώβριο 2024 το 1ο International Yacht Show αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων σκαφών στον Πόρο με την επωνυμία SPYS (Sales & Purchase Yacht Show. Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς της έκθεσης οι οποίοι είναι σημαντικοί για την υλοποίηση της διοργάνωσης και ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι “το 20ό East Med Yacht Show 2024 θα είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα και το πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά”.

Media Sponsor της East Med Yacht Show είναι και το TravelDailyNews.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024