Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΘαύματα στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων βλέπουν τώρα οι Αυστραλοί

Θαύματα στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων βλέπουν τώρα οι Αυστραλοί

Οι ίδιες εφημερίδες της Αυστραλίας που πριν λίγους μήνες δημοσίευαν ιδιαίτερα επικριτικά άρθρα σε βάρος της Αθήνας σχετικά με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων τώρα κάνουν λόγο για θαύματα και […]

Οι ίδιες εφημερίδες της Αυστραλίας που πριν λίγους μήνες δημοσίευαν ιδιαίτερα επικριτικά άρθρα σε βάρος της Αθήνας σχετικά<...> με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων τώρα κάνουν λόγο για θαύματα και εντυπωσιακή πρόοδο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή οι τρεις μεγαλύτερες ημερήσιες εφημερίδες της Αυστραλίας, Herald Sun της Μελβούρνης, The Daily Telegraph του Σίδνεϊ και The Ardvertiser της Αδελαΐδας είχαν ολοσέλιδα πανομοιότυπα δημοσιεύματα, που υπογράφει η Bronwyn Hurrel και έχουν τίτλο “Οι Αγώνες Θαύμα. Η Αθήνα κέρδισε την κούρσα της προετοιμασίας”.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι μετά την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ οι Κασσάνδρες προφήτευαν την αποτυχία της Αθήνας και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ότι οι Αγώνες του 2004 βρίσκονταν σε κίνδυνο λόγω εσωτερικών ερίδων και καθυστερήσεων των Ολυμπιακών κατασκευών.

Ενώ η Ελλάδα, τονίζει η αρθρογράφος, ανέλαβε τη διοργάνωση των Αγώνων το 1997, ούτε ένα κύριο έργο δεν ολοκληρώθηκε τα πρώτα τρία χρόνια. Έκτοτε, όπως παρατηρεί η πρόεδρος της Ο.Ε.Ο.Α. “Αθήνα 2004” κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, συνετελέσθη ένα θαύμα. “Αυτό σημαίνει”, είπε η πρόεδρος, “ότι όλα βρίσκονται, εντός των χρονικών ορίων. Η διεθνής κοινότητα του Αθλητισμού έχει εντυπωσιασθεί από την πρόοδο που κάναμε”.

Τονίζεται ότι ο διευθυντής αγωνισμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων της αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γκρεκ Φίλιπς θα επισκεφθεί τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις τον προσεχή μήνα και θα έχει διαβουλεύσεις με παράγοντες της Ο.Ε.Ο.Α. “Αθήνα 2004”, προκειμένου να διευθετηθούν λεπτομέρειες της εγκατάστασης των Αυστραλών αθλητών στο Ολυμπιακό χωριό. Σημειώνεται ότι θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής που θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις. Ο κ. Φίλιπς θα έχει συνομιλίες σχετικά με την υποδοχή της ομάδας, τη μεταφορά, τις ιατρικές παροχές και τις διαπιστεύσεις.

Στην κούρσα δρόμου στην οποία έχουν επιδοθεί οι οργανωτές, επισημαίνει η αρθρογράφος, έχουν να αντιμετωπίσουν θέματα εγκαταστάσεων και άλλα, όπως οι εκλογές, η ασφάλεια, το ντόμπινγκ, κίνδυνοι τροφικής δηλητηρίασης κ.α.

Ορισμένοι αξιωματούχοι λένε ότι οι Αγώνες μπορεί να διεξαχθούν χωρίς το στέγαστρο, υπεράνω του Ολυμπιακού Σταδίου και αυτό, αν συμβεί, θα είναι η μεγίστη αμηχανία για μία πόλη που περιμένει να εκμεταλλευθεί τους Αγώνες για να αναδείξει την εικόνα της. Φυσικά η εικόνα δεν αναβαθμίστηκε με την απεργία των απορριμματοσυλλεκτών που τον περασμένο χρόνο φρόντισαν να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας με τόνους απορριμμάτων. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι έχουν ληφθεί μέτρα εναντίον της φαρμακοδιέγερσης και νέοι έλεγχοι για στεροειδή όπως η ΤΗΟ (που δημιούργησε κρίση την περασμένη χρονιά γιατί δεν μπορούσε να ανιχνευθεί) έχουν επαναρχίσει.

“Βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα πίσω από τους αθλητές που χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα”, δήλωσε ο Ντικ Πάουντ επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόμπινγκ. Αλλά οι οργανωτές των Αγώνων θέλουν να υλοποιήσουν το θαύμα σε όλα τα επίπεδα: Οι εκπομπές καυσαερίων έχουν μειωθεί κατά 35% και οι οδηγοί ταξί εκπαιδεύονται για να έχουν τρόπους καλής συμπεριφοράς.

Μία νομοθεσία από το παρελθόν που επιτρέπει ενοικιάσεις διαμερισμάτων κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους για μικρό χρονικό διάστημα έχει ενεργοποιηθεί. Αλλά ο κ. Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος της Ενώσεως των Ξενοδόχων της Αθήνας φοβάται έλλειψη ενδιαφέροντος των τουριστών από το εξωτερικό. Παρ` όλα αυτά δηλώνει ότι τα κεντρικά Ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν πληρότητα 90%. “Αλλά υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωμάτια στα περίχωρα”, είπε ο κ. Τσακίρης.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις ανησυχίες των Ελλήνων για την πιθανότητα της τρομοκρατικής επίθεσης. Επισημαίνεται δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 80% των Ελλήνων φοβούνται την τρομοκρατική επίθεση κατά την διάρκεια των Αγώνων. Η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, Γερμανία, η Βρετανία το Ισραήλ και η Ισπανία έχουν ήδη προσφέρει την βοήθεια και την τεχνογνωσία των ειδικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών τους. Το Διεθνές Αεροδρόμιο υπόκειται καθημερινά σε αυστηρότατους ελέγχους, ενώ σε μια συντονισμένη επιχείρηση ασφαλείας ύψους 750 εκατ. δολαρίων, θα συνεργασθούν 10.000 αστυνομικοί, άνδρες της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με 30.000 συναδέλφους τους από την Αθήνα. Τέλος επισημαίνεται ότι κλιμάκιο της ΔΟΕ επισκέπτεται την Αθήνα αυτό το μήνα, ενώ μέχρι τον Αύγουστο θα διεξάγονται κάθε μήνα έλεγχοι για να διαπιστωθεί πόσο θαυμάσιες είναι οι προετοιμασίες των Αγώνων της Αθήνας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024