Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔάνειο από τη Παρευξείνια Τράπεζα για έργα στο αεροδρόμιο `Εσένμπογκα` της `Αγκυρας

Δάνειο από τη Παρευξείνια Τράπεζα για έργα στο αεροδρόμιο `Εσένμπογκα` της `Αγκυρας

Δάνειο, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, αναμένεται να χορηγήσει η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (`Παρευξείνια`),που λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στο αεροδρόμιο […]

Δάνειο, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, αναμένεται να χορηγήσει η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (`Παρευξείνια`),<...>που λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στο αεροδρόμιο `Εσένμπογκα` της `Αγκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, το δάνειο θα είναι 12ετούς διάρκειας και θα χορηγηθεί στην ιδιωτική εταιρία `ΤΑV Υatirim Yapim ve Isletme SA`, η οποία έχει συσταθεί από τους τουρκικούς κατασκευαστικούς ομίλους Tepe και Akfen, χορηγούς του έργου. Ειδικότερα, η χρηματοδότηση του έργου μέχρι το ποσόν των 196 εκατ. ευρώ έχει διασφαλιστεί μέσω της γερμανικής `Bayersische Hypo und Vereinsbank` και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορηγίες και εμπορικά δάνεια από σειρά τραπεζών και οργανισμών, όπως η `Παρευξείνια` Τράπεζα και το γαλλικό αναπτυξιακό ίδρυμα `Proparco`.

Να σημειωθεί ότι το όλο εγχείρημα περιλαμβάνει την ανάπτυξη, σχεδιασμό, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του νέου τερματικού σταθμού εγχώριων και διεθνών πτήσεων, που αναμένεται να τριπλασιάσει τη συνολική δυναμικότητα του αεροδρομίου, ώστε να μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 10 εκατ. επιβάτες ετησίως.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης είναι διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που συστάθηκε από 11 κράτη και συγκεκριμένα από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024