Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈνταση στην Bangkok με εκρήξεις και τραυματισμούς

Ένταση στην Bangkok με εκρήξεις και τραυματισμούς

Ματαιώθηκαν οι εορτασμοί για την έλευση του 2007 στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Bangkok λόγω των πολλών εκρήξεων μικρής όμως ισχύος. Συγκεκριμένα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγιναν τουλάχιστον έξι μικρής ισχύος […]

Ματαιώθηκαν οι εορτασμοί για την έλευση του 2007 στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Bangkok λόγω των πολλών εκρήξεων μικρής όμως ισχύος<...>. Συγκεκριμένα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγιναν τουλάχιστον έξι μικρής ισχύος εκρήξεις σε διάστημα μίας ώρας στους κατάμεστους δρόμους της πόλης, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς και 20 τραυματίες.

Για λόγους ασφαλείας οι Ταϊλανδικές αρχές ματαίωσαν τους εορτασμούς για το νέο έτος. Κανείς δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για τις εκρήξεις, ενώ η αστυνομία δεν πιστεύει ότι είναι έργο ξένων οργανώσεων ή των εξτρεμιστών του μουσουλμανικού νότου, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στην Bangkok.

Οι υποψίες στρέφονται σε πολέμιους της παρούσας στρατιωτικής κυβέρνησης που εκδίωξε από την εξουσία τον πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα τον Σεπτέμβριο. Η μεγαλύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε στάση λεωφορείου έξω από εμπορικό κέντρο. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί είτε κάτω από τις θέσεις της στάσης, είτε σε κάδο απορριμμάτων, και όταν εξερράγη άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν έντρομοι προς κάθε κατεύθυνση.

Εκρήξεις σημειώθηκαν, επίσης, κοντά σε αστυνομικά τμήματα, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, εμπορικές συνοικίες, πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες και στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας. Οι Ταϊλανδικές Αρχές διενεργούν έρευνες στα σημεία που χτυπήθηκαν, ενώ υπάρχουν φόβοι για τοποθέτηση και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών.

O πρωθυπουργός της χώρας Surayud Chulanont δήλωσε ότι πίσω από τις εκρήξεις υπάρχουν πολιτικοί του αντίπαλοι που έχουν χάσει τη δύναμη τους με στόχο να δημιουργήσουν έντονο χάος και προβλήματα στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης. Παρόλα αυτά είπε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος για ποιο ακριβός πολιτικό κόμμα ή ομάδα πρόκειται.

Επίσης, ο υπουργός τουρισμού κ. Suwit Yordmanee δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί θα έχουν κάποια αρνητική επίδραση στον κλάδο του τουρισμού αλλά πιστεύει ότι θα είναι μικρής έκτασης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024