Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤαϊλανδοί tour operators προειδοποιούν την Κυβέρνηση για απώλειες στον τουρισμό

Ταϊλανδοί tour operators προειδοποιούν την Κυβέρνηση για απώλειες στον τουρισμό

Για απώλειες τη φετινή χρονιά στο χώρο του τουρισμού, τόσο σε επίπεδο εσόδων, όσο και σε επίπεδο αριθμού τουριστών,προειδοποιούν την Κυβέρνηση της χώρας τους Ταϊλανδοί tour operators. Πιο συγκεκριμένα, όπως […]

Για απώλειες τη φετινή χρονιά στο χώρο του τουρισμού, τόσο σε επίπεδο εσόδων, όσο και σε επίπεδο αριθμού τουριστών,<...>προειδοποιούν την Κυβέρνηση της χώρας τους Ταϊλανδοί tour operators.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χτες ο επικεφαλής της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης (Thai Travel Agents Association – TTAA), κ. Anek Srichiwachat, “οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης, που κάνουν λόγο για 13,38 εκατ. ξένους επισκέπτες το 2005, μπορεί να μην επαληθευτούν, καθώς οι φόβοι που γέννησε το `τσουνάμι` είναι ακόμη αισθητοί σε πολλές τουριστικές αγορές”.

Μάλιστα, όπως σημείωσε κ. Srichiwachat, “μερικές αγορές, όπως αυτές της Σκανδιναβίας, της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον για περιοχές της Ταϊλάνδης, αλλά άλλες, όπως αυτές της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ταϊβάν και της Κορέας είναι ακόμα `παγωμένες`”.

Προειδοποιήσεις ότι η αγορά της Ιαπωνίας έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την επίδραση των τσουνάμι και ακόμη υπάρχουν φόβοι στους πολίτες της για περιοχές της ΝΑ Ασίας γενικότερα, εξέφρασε ο κ. Srichiwachat, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες των Ταϊλανδικών Αρχών Τουρισμού για προσέλκυση της Ιαπωνικής αγοράς απαιτούν χρόνο.

Ενώ, οι στόχοι των Τουριστικών Αρχών της Ταϊλάνδης για 76, 25 εκατ. εσωτερικούς τουρίστες εκτιμώνται εφικτοί, ο κ. Srichiwachat εξέφρασε φόβους για τον στόχο των 13,38 εκατ. ξένων τουριστών, επισημαίνοντας ότι “ο στόχος αυτός θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, παρ` όλες τις προσπάθειες της Κυβέρνησης”.

Όπως μάλιστα παραδέχτηκε οι άνθρωποι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να επισκεφτούν χώρες της ΝΑ Ασίας, καθώς νιώθουν μπερδεμένοι σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στις χώρες αυτές”.

Τέλος, όπως ανέφερε “η τεράστια αγορά της Κίνας μπορεί να βοηθήσει στην μελλοντική ανάπτυξη του Ταϊλανδικού τουρισμού και για αυτό το λόγο οι προσπάθειες της Κυβέρνησης επικεντρώνονται σε αυτήν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024