Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕ.Ε.Α.: Αναγκαία η πλήρης απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς
Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας

Ε.Ε.Α.: Αναγκαία η πλήρης απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς

Με κεντρικό άξονα τον απολογισμό ενεργειών του 2007, αλλά και τον προγραμματισμό ενεργειών για το 2008 πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008, η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας. […]

Με κεντρικό άξονα τον απολογισμό ενεργειών του 2007, αλλά και τον προγραμματισμό ενεργειών για το 2008 πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008, η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας. Τα κύρια<...>θέματα που απασχόλησαν την συνέλευση αφορούσαν στην πλειονότητά τους την ανάγκη πλήρους απελευθέρωσης της ακτοπλοϊκής αγοράς από τον κρατικό παρεμβατισμό. Ιδιαίτερα τονίστηκε η επιμονή του συνόλου των μελών της Ένωσης στην ανάληψη δράσης για την πλήρη εφαρμογή της Αιτιολογημένης Γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη διευθέτηση όλων των εκκρεμών θεμάτων, που απορρέουν από αυτήν, αλλά και για την εξεύρεση λύσεων στα επιπλέον θεσμικά αιτήματα του κλάδου σε καθαρά εθνικό επίπεδο.

Υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων και για τη δυνατότητα των ακτοπλοϊκών εταιριών να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος προμήθειας πετρελαιοειδών, λιπαντικών και λειτουργίας των πλοίων, η οποία σημειωτέον επιβαρύνεται και από αυξήσεις στα καύσιμα λόγω της υποχρεωτικής χρήσης αποθειωμένων καυσίμων.

Τέλος, κατόπιν παραιτήσεως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τον κ. Εμμανουήλ Γαλανάκη εκπρόσωπο της ΑΝΕΚ ως μέλος του Δ.Σ. σε πλήρωση της δημιουργηθείσης κενής θέσεως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024