Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕγκρίθηκαν τα κονδύλια για έργα στον Κουλέ και το λιμάνι Ηρακλείου

Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για έργα στον Κουλέ και το λιμάνι Ηρακλείου

Κονδύλια, ύψους 2,4 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, θα διατεθούν για έργα αποκατάστασης και επισκευής του Φρουρίου του Κουλέκαι του μόλου του λιμένος Ηρακλείου, κατόπιν σχετικής υπογραφής των Υπουργών Εμπορικής […]

Κονδύλια, ύψους 2,4 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, θα διατεθούν για έργα αποκατάστασης και επισκευής του Φρουρίου του Κουλέ<...>και του μόλου του λιμένος Ηρακλείου, κατόπιν σχετικής υπογραφής των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Μεσόγειος`, τα κονδύλια θα διατεθούν για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του επιθαλάσιου τμήματος του Φρουρίου του Κούλε και της επισκευής, συντήρησης και διαμόρφωσης του προσήνεμου μόλου του Λιμένος Ηρακλείου – γνωστού και σαν λεωφόρος `μπάι- πας`.

Από κει και πέρα, ανάλογα με την εξέλιξη των μέτρων του ΠΕΠ Κρήτης, θα γίνει η διάνοιξη και η διαπλάτυνση του ανατολικού τμήματος της παραλιακής λεωφόρου από το Καρνάγιο μέχρι το Αεροδρόμιο. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι προς εκπόνηση βρίσκεται η προμελέτη και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή μαρίνας στον κόλπο του Δερματά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι όλες οι προαναφερθέντες δράσεις αποσκοπούν στην ανάπτυξη και βελτίωση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ηρακλείου και στην προσέλκυση τουριστών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024