Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕκδήλωση της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στην Αθήνα
Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στην Αθήνα

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι μια περιοχή που δεν στηρίζει την τουριστική της ανάπτυξη στον μαζικό τουρισμό, ούτε στο κλασικό πρότυπο “ήλιος και θάλασσα”. Αξιοποιεί τους πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς […]

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι μια περιοχή που δεν στηρίζει την τουριστική της ανάπτυξη στον μαζικό<…> τουρισμό, ούτε στο κλασικό πρότυπο “ήλιος και θάλασσα”. Αξιοποιεί τους πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, που διαθέτει, στο πλαίσιο των νέων εναλλακτικών, μορφών τουρισμού. Είναι ένας αναδυόμενος τουριστικός προορισμός, σε μια αναδυόμενη και συνεχώς αναπτυσσόμενη νέα τουριστική αγορά. Τα παραπάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την ανάπτυξη ενός τουρισμού φιλικού προς τον άνθρωπο και προς το φυσικό περιβάλλον, αναδείχθηκαν στην διάρκεια εκδήλωσης-παρουσίασης την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Αθήνα, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Αγροτουριστική ΑΕ και προσκεκλημένους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου και ενδεικτικά, εκ μέρους του συνδιοργανωτή, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης από την ΑΜ-Θ.

Η εκδήλωση στόχευε κυρίως στον αγροτουρισμό και προβλήθηκε οπτικό υλικό, που περιελάμβανε παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της περιοχής ως αγροτουριστικού προορισμού με εικόνες από την φύση, τα προϊόντα, τα καταλύματα, τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής, ενώ λειτούργησε και εκθετήριο με τοπικά προϊόντα, εδέσματα και ποτά, της ΑΜ-Θ.

“Ανοίγοντας” την εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Περιφέρειας για τη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, σημειώνοντας ότι, η ΑΜ-Θ “είναι η `άγνωστη Ελλάδα`, που όμως κρύβει ένα πανέμορφο εαυτό και μαγεύει όποιον την επισκέπτεται”.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμάτης, περιοχές όπως η ΑΜ-Θ που προσφέρουν ποικιλία ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορούν να προσελκύσουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων, ενώ πρόβαλε το χαρακτηριστικό της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ότι δηλαδή, “ο επισκέπτης μέσω μικρών οδικών διαδρομών έχει την δυνατότητα να βρεθεί από την παραλιακή ζώνη στην ορεινή περιοχή. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον άνθρωπο της πόλης που αποδρά για λίγες ημέρες από το κουραστικό αστικό περιβάλλον, αναζητώντας την γαλήνη, την ξεκούραση του σώματος και του πνεύματος, αλλά και την περιπέτεια και την γνωριμία με νέους τόπους, την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους”.

“Το πλεονέκτημά μας είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες, σε λίγες μέρες, ο επισκέπτης μπορεί να δει περιοχές διαφορετικού φυσικού περιβάλλοντος, διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές κουλτούρες. Η ομορφιά που υπάρχει, όπου συνδυάζεται βουνό, θάλασσα, ποτάμια, είναι ένας πλούτος που αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.

Τέλος, αναφέρθηκε στη τουριστική προβολή της περιοχής σε χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα στην πετυχημένη παρουσίαση στην Μόσχα και στην φιλοξενία δεκάδων τουριστικών πρακτόρων που ακολούθησε στην ΑΜ-Θ και απηύθυνε πρόσκληση στους δημοσιογράφους να δουν από κοντά την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, όπου, η ελληνική παράδοση και η φιλοξενία βρίσκουν έναν άξιο εκπρόσωπό τους.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική και αξιέπαινη την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, τόνισε πως ο ΕΟΤ όπως και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στηρίζουν το θεματικό τουρισμό και σημείωσε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της ξενοδοχειακής υποδομής και επιμονής στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο εκπρόσωπος της WWF, κ. Λιαρίκος, χαρακτηρίζοντας την περιοχή μοναδικό κομμάτι φυσικού πλούτου, καθώς, όπως είπε, διαθέτει 30 προστατευόμενες περιοχές και δυο Εθνικά Πάρκα, περιοχές τις οποίες “αξίζει να επισκεπτόμαστε”. Από την Περιφέρεια παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΑ Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Aρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Μαρώνειας κ. Χρήστος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Τοκαμάνης και ο δήμαρχος Βύσσας κ. Παναγιώτης Σιανκούρης. Σε όλους τους παρισταμένους προσφέρθηκαν δώρα, προϊόντα από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη σε ειδική συσκευασία που περιείχε κρασιά, τσίπουρο, γλυκά, μαρμελάδες, από τους νομούς της Περιφέρειας, καθώς και πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024