Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιδοτούνται τα τουριστικά λεωφορεία

Επιδοτούνται τα τουριστικά λεωφορεία

Από το σύνολο των αιτημάτων του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, προωθήθηκε η παρακάτω νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 31 για Ιδιωτική Ασφάλιση, κ.λ.π.) που αφορά στις επιδοτήσεις […]

Από το σύνολο των αιτημάτων του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, προωθήθηκε<...> η παρακάτω νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 31 για Ιδιωτική Ασφάλιση, κ.λ.π.) που αφορά στις επιδοτήσεις για την ανανέωση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων.

Τα κίνητρα που παρέχονται για τον σκοπό αυτό είναι:

  • Για αντικατάσταση με πράξη οριστικής διαγραφής λεωφορείου στην περίπτωση που αυτό αντικαθίσταται με την αγορά καινούργιου ΔΧΤΛ που εξυπηρετεί και Aτομα με Ειδικές Ανάγκες παρέχεται επί της συνολικής αξίας αγοράς τους κατά περίπτωση: ι) για λεωφορείο μέχρι 22 θέσεων επιβατών, από το οποίο αφαιρούνται τόσες θέσεις όσες απαιτούνται για την μεταφορά 3 αναπηρικών αμαξιδίων (αναπηρικά καροτσάκια) χωρίς την δυνατότητα τοποθέτησης θέσεων σε αυτόν τον χώρο, ποσοστό επιδότησης 32%. ιι) για λεωφορείο μέχρι 36 θέσεων επιβατών, από το οποίο θα αφαιρούνται τόσες θέσεις όσες απαιτούνται για την μεταφορά 5 αναπηρικών αμαξιδίων (αναπηρικά καροτσάκια) χωρίς την δυνατότητα τοποθέτησης θέσεων σε αυτόν τον χώρο, ποσοστό επιδότησης 30%. ιιι) για λεωφορείο μέχρι 52 θέσεων επιβατών, από το οποίο θα αφαιρούνται τόσες θέσεις όσες απαιτούνται για την μεταφορά 8 αναπηρικών αμαξιδίων (αναπηρικά καροτσάκια) χωρίς τη δυνατότητα τοποθέτησης θέσεων σε αυτόν τον χώρο, ποσοστό επιδότησης 28%.
  • Για την αντικατάσταση με πράξη οριστικής διαγραφής λεωφορείου στην περίπτωση που αυτό αντικαθίσταται με καινούργιο συμβατικό Δ.Χ.Τ.Λ. το ποσοστό επιδότησης καθορίζεται σε 25%.
  • Με κοινή απόφαση Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία και κάθε άλλη ρύθμιση που απαιτείται για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην επιδότηση των Δ.Χ.Τ.Λ.
  • Τα ποσά των επιχορηγήσεων που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου βαρύνουν τον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης του έτους 2004 και επόμενα.
  • Η ισχύς του παραπάνω μέτρου είναι τετραετής και αρχίζει από την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024