Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιαννακόπουλος: Η τουριστική πολιτική είναι θέμα της Κυβέρνησης και όχι των εργαζομένων

Γιαννακόπουλος: Η τουριστική πολιτική είναι θέμα της Κυβέρνησης και όχι των εργαζομένων

“Τα θέματα πολιτικής, όπως η προώθηση και δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του δημόσιου τομέα στον τουρισμό, ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στην ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης, η […]

"Τα θέματα πολιτικής, όπως η προώθηση και δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του δημόσιου τομέα στον τουρισμό, ανάγονται<...> αποκλειστικά και μόνο στην ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης, η οποία πριν καταλήξει σε αποφάσεις, έκανε τις προτάσεις της και άκουσε τις απόψεις των ενδιαφερομένων, κυρίως Δε των εργαζομένων" αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος με επιστολή-απάντηση προς τους Συλλόγους Υπαλλήλων και Μηχανικών του Οργανισμού.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης των Συλλόγων για δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΤ στις 6-7/2/2001 και 8-9/2/2001 καθώς και τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα, οι οποίοι καταδικάζουν με αυτό τον τρόπο τα προς υπογραφή Προεδρικά Διατάγματα για την πολυδιάσπαση του ΕΟΤ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφερόμενος στο νόημα της επιστολής του τονίζει ότι "είναι να είμαστε όλοι γνώστες και ενήμεροι του γεγονότος πως το αντικείμενο των κινητοποιήσεων αυτών δεν είναι ανεπίλυτα ή μη συζητούμενα εργασιακά, μισθολογικά ή ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων. Η πολιτική ηγεσία, στα πλαίσια αυτά, έδειξε την θετική της στάση και διάθεση απέναντι στα σχετικά αιτήματα (όπως περιγράφεται σε άλλα σημεία της επιστολής)."

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο "οι κινητοποιήσεις προκύπτει ότι αφορούν αποκλειστικά και μόνο πολιτικού χαρακτήρα αντίθεση ως προς την αναδιάρθρωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα στον τουρισμό. Αυτό όμως είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης, η οποία και έχει την εντολή να χαράσσει και να υλοποιεί την πολιτική της."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024