Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποχώρηση του HATTA από την ΠΟΕΤ και δημιουργία νέας Ομοσπονδίας

Αποχώρηση του HATTA από την ΠΟΕΤ και δημιουργία νέας Ομοσπονδίας

Η αποχώρηση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα (HATTA) από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) και η δημιουργία νέας Ομοσπονδίας αποφασίσθηκε, με απόλυτη πλειοψηφία, από την Γενική […]

Η αποχώρηση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα (HATTA<.>) από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) και η δημιουργία νέας Ομοσπονδίας αποφασίσθηκε<...>, με απόλυτη πλειοψηφία, από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μετά από πολλές εισηγήσεις μελών του.

Βασική αιτία αυτής της απόφασης είναι, όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ευαγγέλου στη σχετική με το θέμα εισαγωγική του ομιλία -όπου κατέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο φορέων- αλλά και στις ομιλίες της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων μελών έλαβαν το λόγο, η αποτυχία συνεργασίας, σε τέτοιο βαθμό ώστε όχι μόνο να υπάρχει πρακτικά έλλειψη κοινών στόχων και δράσεων αλλά και περιπτώσεις όπου οι δράσεις της ΠΟΕΤ υπηρετούσαν μια σαφώς διαφοροποιημένη πολιτική και αντικρουόμενα με αυτά του Συνδέσμου συμφέροντα.

Όπως τονίσθηκε στις ομιλίες πολλών μελών του Συνδέσμου, η νέα υπό ίδρυση Ομοσπονδία θα πρέπει να εστιάσει στην εκπροσώπηση των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, γεγονός που εκ των πραγμάτων η ΠΟΕΤ δεν δύναται να πράξει, αφού το μέχρι τώρα έργο της αφορά κυρίως σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα μεταφορικά μέσα και τα τουριστικά λεωφορεία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η πρόταση υπερψηφίσθηκε σε ποσοστό 70%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024