Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Πολλαπλοί οι λόγοι που χάσαμε τους Αμερικάνους

HATTA: Πολλαπλοί οι λόγοι που χάσαμε τους Αμερικάνους

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του HATTA, “Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων” κύριος Γιάννη Ευαγγέλου, συνόδευσε τον Πρόεδρο […]

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του HATTA<.>, “Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων” κύριος Γιάννη Ευαγγέλου<....>, συνόδευσε τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κύριο Γιάννη Πατέλλη, σε ταξίδι στη Ν. Υόρκη όπου έκαναν διάφορες συναντήσεις.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του συλλόγου των Αμερικανών Tour Operators, USTOA<.>, με τον Πρόεδρο των Ελληνικών Γραφείων της Αμερικής, AHTOA<.>, αλλά και με διάφορες μεγάλες εταιρίες των μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις αλλά και ενημερώθηκαν για τις μεθόδους που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αμερική στην Ελλάδα.

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως ο αριθμός των Αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα είναι υπερβολικά μικρός (λίγο περισσότερο από 200.000 το 2001). Μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία των περασμένων χρόνων, των αφίξεων και διανυκτερεύσεων των Αμερικανών στην Ελλάδα, αλλά και στις ανταγωνίστριες χώρες, ο αριθμός αυτός θα έπρεπε να είναι περίπου 1,2 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο.

Διαπιστώθηκε επίσης πως ο λόγος της σημαντικής πτώσης δεν είναι μόνο τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά ένας συνδυασμός αιτιών όπως:

  • Η κακή και ανακριβής εικόνα της Ελλάδας στην Αμερική όσον αφορά την ασφάλεια των Αμερικανών (αλλά και άλλων επισκεπτών) που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν.
  • Η λανθασμένη και αναληθής άποψη που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη ότι οι Έλληνες δεν συμπαθούν τους Αμερικανούς επισκέπτες.
  • Η έλλειψη μέχρι σήμερα συστηματικής προβολής και διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος στην Αμερική, προσαρμοσμένη στις Αμερικάνικες μεθόδους επικοινωνίας.
  • Η μείωση των δρομολογίων αεροπορικών πτήσεων από τη Ν. Υόρκη αλλά και ακύρωση πτήσεων από άλλες πόλεις της Αμερικής.

Τέλος, κοινή ήταν η πεποίθηση ότι οι Αμερικάνοι σύντομα θα ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους και πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει πάλι η προτιμώμενη χώρα της Νότιας Ευρώπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024