Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η προώθηση μιας σύγχρονης πολιτικής για τον τουρισμό

Λιάσκος: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η προώθηση μιας σύγχρονης πολιτικής για τον τουρισμό

Στην αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που έχουν δημιουργηθεί για τον ελληνικό τουρισμό στη Μετά-ολυμπιακή εποχή, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2005…

Στην αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που έχουν δημιουργηθεί για τον ελληνικό τουρισμό στη Μετά-ολυμπιακή εποχή, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός<...>Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2005, στο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

“Η προώθηση μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής πολιτικής για τον τουρισμό”, είπε, “αποτελεί αναντίρρητη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αυτή τη περίοδο προωθείται μια δέσμη ενεργειών, που αφορά:

  • Στην επεξεργασία νομοθετικών πλαισίων για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικά για τον προσκηνυματικό – θρησκευτικό τουρισμό, τον οργανισμό τουρισμού και υπαίθρου και αγροτουρισμό, τον τουρισμό υγείας, κ.τ.λ., καθώς και άλλων διατάξεων, που δίνουν λύση σε χρονίζοντα προβλήματα του τουριστικού προϊόντος. Την επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου, που διέπει τις τουριστικές επιχειρήσεις (απλούστευση διαδικασιών και μείωση των δικαιολογητικών αδειοδότησης) – της άρσης του κορεσμού – της απόσυρσης των ακατάλληλων ξενοδοχειακών κτιρίων και της προώθησης νομοθετικού πλαισίου για την τουριστική χωροταξία.
  • Την διοργάνωση από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μαζί με την ΕΤΑ ΑΕ στο εξωτερικό επιχειρηματικών Φόρουμ, που προωθούν ουσιαστικά τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε στρατηγική συμμαχία με δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον κόσμο, την Herald Tribune και την New York Times.
  • Την έγκυρη και αναβαθμισμένη τουριστική μας προβολή στο εξωτερικό (Ήδη τρέχει η νέα διαφημιστική καμπάνια στις σημαντικότερες πρωτεύουσες με θετικό αντίκτυπο).
  • Την διεργασία για άνοιγμα νέων Γραφείων Τουρισμού σε νέες αγορές, όπως η Τουρκία, η Ινδία, η Αργεντινή, το Ντουμπάι, κ.λ.π.. Ήδη έχουμε ανοίξει το Γραφείο ΕΟΤ στο Πεκίνο, το οποίο αποφέρει και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. (και την αναβάθμιση και ενίσχυση των ήδη λειτουργούντων – ενοικιάσεις νέων χώρων, κ.λ.π.).
  • Την τουριστική εκμετάλλευση όλων των αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα (Eurovision, Europe Corporate Games, κ.λ.π.).
  • Την πρόθεση δημιουργίας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας Γραφείων Πληροφοριών, καθώς και της αξιοποίησης των ΚΕΠ για την παροχή τουριστικών πληροφοριών.
  • Την προώθηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού να συμπεριληφθούν πέρα των ήδη υπαρχόντων, τόποι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πολιτιστικά μνημεία στον κατάλογο των παγκοσμίων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το Πρόγραμμα `Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου` ιδιαίτερα σημαντικού για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού θα συμπληρωθεί με Ελληνικά Νησιά και άλλες περιοχές της χώρας μας.
  • Την Προετοιμασία Ελληνο-Ιαπωνικού φόρουμ στο Τόκιο.
  • Την Προετοιμασία Ελληνο-Ιταλικού φόρουμ στην Αθήνα για κοινή στρατηγική στις μακρινές αγορές (Κίνα – Ιαπωνία – Λατινική Αμερική, κ.λ.π.).
  • Την επανεξέταση και εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων, με βάση το σύστημα των αστεριών.
  • Την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού – ενίσχυση υποδομών και προβολή”
  • .

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024