Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΣΕΤΕ θα προσπαθήσει να απορροφηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η αύξηση ΦΠΑ στο 23%
Τουρισμός και οικονομία

Ο ΣΕΤΕ θα προσπαθήσει να απορροφηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η αύξηση ΦΠΑ στο 23%

Ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει ότι με την υπέρογκη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, που παράλογα επεβλήθη και προκειμένου να διατηρηθεί ανταγωνιστικό το ισχυρότερο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας, πρέπει συλλογικά να υλοποιηθεί ένα πλέγμα ενεργειών που θα θωρακίσει τον ελληνικό τουρισμό στη διεθνή αγορά.

Με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Οι ορθολογικοί συντελεστές στον ΦΠΑ τουρισμού της χώρας, βοήθησαν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια, καθώς διαμόρφωσαν τη φορολόγηση του τουριστικού πακέτου στα επίπεδα των ανταγωνιστριών χωρών. Τώρα, με την υπέρογκη αύξηση των συντελεστών αυτών, που παράλογα μας επεβλήθη και προκειμένου να διατηρήσουμε ανταγωνιστικό το ισχυρότερο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας, πρέπει συλλογικά να υλοποιήσουμε ένα πλέγμα ενεργειών που θα θωρακίσει τον ελληνικό τουρισμό στη διεθνή αγορά.

Η Πολιτεία πρέπει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, να διαμορφώσει ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό καθεστώς, να ενισχύσει τη ρευστότητα και να επαναφέρει τη σταθερότητα στην αγορά. Αν δεν πληρώσουν όλοι τον ΦΠΑ και τις εισφορές που τους αναλογούν, δεν προχωρήσει ταχύτατα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η στήριξη – χρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρήσεων με ρεαλιστικούς όρους, δεν αναθερμανθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα και δεν ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές που φθίνουν ραγδαία, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας και ουσιαστική μείωση της ανεργίας. Αντίθετα, η χώρα θα βιώνει μία διαρκή και επώδυνη ταλάντωση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ο ΣΕΤΕ, από την πλευρά του, με τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να απορροφηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η εξωπραγματική υπερφορολόγηση, παρά τις καταλυτικές αρνητικές συνέπειες που αυτό θα έχει στους ισολογισμούς των τουριστικών επιχειρήσεων για το  2016.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και αξιοποιώντας στο έπακρο συνέργειες και εργαλεία, όπως το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, ο ΣΕΤΕ ξεκίνησε ήδη την προσπάθεια υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και των προορισμών ως προς τη διαχείριση της κατάστασης.

Ελπίζουμε, τέτοια εποχή του χρόνου, η κυβέρνηση με βάση την αύξηση των φορολογικών εσόδων, να καταφέρει, όπως και προβλέπεται στην συμφωνία, να επαναφέρει τον ΦΠΑ τουρισμού στα επίπεδα των ανταγωνιστών μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023