Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του βιβλίου `Αγώνες και `Αρματα` του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης

Παρουσίαση του βιβλίου `Αγώνες και `Αρματα` του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης

Το βιβλίο του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης- Βουλευτή Ν. Ευβοίας, κ. Αναστάσιου Λιάσκου, `Αγώνες και `Αρματα` παρουσιάσθηκεπροχτές, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2005, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών σε […]

Το βιβλίο του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης- Βουλευτή Ν. Ευβοίας, κ. Αναστάσιου Λιάσκου, `Αγώνες και `Αρματα` παρουσιάσθηκε<...>προχτές, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2005, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών σε μια κατάμεστη αίθουσα και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Για το βιβλίο μίλησαν με θερμά λόγια οι Υπουργοί Εθνικής `Αμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Νικόλαος Μέρτζος.

Το βιβλίο κινείται σε δύο θεματικούς άξονες:

  1. Προσφέρει μια περιεκτική και συναρπαστική περιγραφή της νεότερης ελληνικής ιστορίας (από το 1821 έως το 1944), δίνοντας έμφαση στη δομή και το χαρακτήρα των ελληνικών στρατευμάτων, κάνοντας διεξοδική αναφορά στον οπλισμό των ελληνικών δυνάμεων, καθώς και των συμμάχων και αντιπάλων στρατών.
  2. Επιπρόσθετα, παρουσιάζει μία σπανίου εύρους συλλογή ιστορικών κειμηλίων της πρόσφατης στρατιωτικής ιστορίας της Ελλάδος, από την Επανάσταση του 1821 μέχρι το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και συγχρόνως αναδεικνύει τα κειμήλια της συλλογής μέσα στο ιστορικό τους περιβάλλον.

Η εξιστόρηση συνοδεύεται από εντυπωσιακό εικονογραφικό υλικό, που ζωντανεύει ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας μας. Το κείμενο τεκμηριώνει με επιστημονική ακρίβεια γεγονότα και κρίσεις και μεταφέρει συγκινητικές πληροφορίες για τις ιστορικές περιόδους που αφηγείται και στους πρωτεργάτες τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής, κ. `Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οι Υπουργοί Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, Υγείας, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πετραλιά και οι Υφυπουργοί κ. κ. Γεώργιος Σαλαγκούδης, Γεώργιος Ορφανός, Αθανάσιος Νάκος, Πέτρος Δούκας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Πέτρος Τατούλης, Ιωάννης Παπαθανασίου, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Ιωάννης Βαληνάκης, Νικόλαος Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Κοντός.

Επίσης, παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Απόστολος Σταύρου και οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτριος Σαμπαζιώτης, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κωνσταντίνος Μπαντουβάς, Θεόδωρος Κασσίμης, Γεώργιος Βασιλείου, Μιχαήλ Παπαδόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Ιωάννης Ιωαννίδης, Αριστείδης Μουσιώνης, Σάββας Τσιτουρίδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Λευτέρης Ζαγορίτης, Ζέτα Μακρή, Στυλιανός Νικηφοράκης, Έλενα Κουντουρά, Θεόδωρος Σκρέκας, Νικόλαος Γεωργιάδης, Παναγιώτης Αδράκτας, Κωνσταντίνος Τσιπλάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Ανέστης Αγγελής, Θεόφιλος Βασιλείου, Γιώργος Γαρουφαλιάς, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Δεικτάκτης, Θαλασσινός Θαλασσινός, Ηλίας Καλιώρας, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Γιάννης Μπούγας, Θανάσης Μπούρας, Βασίλης Πάππας, Μάριος Σαλμάς, Νίκος Σταυρογιάννης, Μιχάλης Χαλκίδης και Ευγένιος Χαϊτίδης.

Παρευρέθησαν ακόμη Γενικοί Γραμματείς, τ. Βουλευτές, Πρόεδροι και Διοικητές Οργανισμών, μέλη της Στρατιωτικής Ηγεσίας, οι πρέσβεις της Αυστραλίας, κ Paul Tighe, Γερμανίας, κ. Wolfgang Schutheiss, της Ιαπωνίας, κ. Toshio Mochizuki, της Ουκρανίας, κ. Valerii Tsybuck, ο πληρεξούσιος Υπουργός Dr. Sander Gurbuz και ο κ. Ergin Soner εκ μέρους της πρεσβείας Τουρκίας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου κ.α.

Η συλλογή του Αναστασίου Λιάσκου, που αποτέλεσε την αφορμή για το βιβλίο, εκτίθεται στο `Ιστορικό – Εθνικό Μουσείο Α. Λιάσκου`, που εδρεύει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοντοδεσποτίου του δήμου Μεσσαπίων στην Εύβοια. Είναι προϊόν συλλεκτικού μόχθου ζωής, με στόχο να διαφυλαχθούν κειμήλια και μνήμες από το εθνικό παρελθόν. Το Μουσείο εγκαινιάσθηκε το 2003 από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, είναι ανοιχτό στο κοινό και συνεχίζει να εμπλουτίζεται. Το βιβλίο παρουσιάζεται σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2005, και σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024