Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροβλήματα στον τουρισμό της Κρήτης από τον θόρυβο των πολεμικών αεροσκαφών

Προβλήματα στον τουρισμό της Κρήτης από τον θόρυβο των πολεμικών αεροσκαφών

Παράπονα για το θόρυβο που προκαλούν τα πολεμικά αεροσκάφη της 115 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή του Ρεθύμνου εκφράζουνπολλοί τουρίστες της περιοχής, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τουριστικών φορέων […]

Παράπονα για το θόρυβο που προκαλούν τα πολεμικά αεροσκάφη της 115 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή του Ρεθύμνου εκφράζουν<...>πολλοί τουρίστες της περιοχής, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τουριστικών φορέων και επιχειρηματιών της περιοχής, που ζητούν την παρέμβαση της Κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Κρήτη TV`, ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες, όταν άλλαξε ο διάδρομος, που εξυπηρετεί τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των πολεμικών αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από τη κατοικημένη περιοχή της πόλης. Μάλιστα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της ηχορύπανσης, ήδη η εθελοντική ομάδα δουλειάς του τομέα τουρισμού της Νομαρχίας έχει στείλει επιστολή προς το νομάρχη κ. Γιώργο Παπαδάκη, καλώντας τον να ενημερώσει με τη σειρά του, το υπουργείο Εθνικής `Αμυνας και το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή προς το νομάρχη, ο υπεύθυνος του τομέα τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης επισημαίνει ότι “έπειτα από τις τελευταίες εμφανίσεις των πολεμικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της κατοικημένης περιοχής της πόλης του Ρεθύμνου και σε ύψος που πολλές φορές είναι κάτω των 1.000 ποδών, η ηχορύπανση από τους κινητήρες των αεροσκαφών έχει καταστεί αφόρητη. Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες και οι τουρίστες, οι οποίοι αποτελούν το βασικό και κύριο κομμάτι της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, εκδηλώνουν καθημερινά τη δυσφορία τους. Από έγκυρες πηγές γνωρίζουμε ότι τα ίδια προβλήματα με την ηχορύπανση των αεροσκαφών αντιμετώπισαν και οι τουριστικές περιοχές των Χανίων προ διετίας, όταν αφίχθηκαν στην 115 Π.Μ. τα νέα αεροσκάφη. Βέβαια το πρόβλημα λύθηκε από τις τοπικές Αρχές, κατόπιν συνεννόησης με το διοικητή, με το να γίνονται τώρα όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις των αεροσκαφών από το διάδρομο 011, όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες το επιτρέπουν. Έτσι επιτυγχάνεται η αποφυγή ηχορύπανσης πάνω από την πόλη των Χανίων”.

“Με την τακτική αυτή όμως”, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλιδάκης, “το Ρέθυμνο δέχεται όλο το φορτίο της πτητικής δραστηριότητας και μάλιστα πάνω από τις ευαίσθητες τουριστικές περιοχές. Θεωρούμε άδικο και απαράδεκτο σε μια καθαρά τουριστική περιοχή, η οποία μέσα σε περίοδο κρίσης παλεύει να διασώσει και να βελτιώσει τον κυριότερο εισοδηματικό τομέα, να προστίθεται ένα μεγάλο πρόβλημα που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Γι` αυτό παρακαλούμε τα αεροσκάφη κατά την αναχώρηση τους από το αεροδρόμιο της Σούδας να αποφεύγουν το Ρέθυμνο κατά πέντε μίλια βόρεια αυτού και να οριστεί για τις αφίξεις σημείο εισόδου Ι.Ρ. για τις διαδικασίες προσέγγισης και προσγείωσης και πάλι πέντε μίλια βόρεια του Ρεθύμνου”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024