Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτη Σίφνο ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Στη Σίφνο ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Ο Υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Σίφνο, όπου είχε επαφές με τουριστικούς παράγοντες του νησιού, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης και για τα προβλήματα, που απασχολούν τον κλάδο…

Ο Υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Σίφνο, όπου είχε επαφές με<...> τουριστικούς παράγοντες του νησιού, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης και για τα προβλήματα, που απασχολούν τον κλάδο.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε εχθές Πέμπτη 15 Ιουλίου 2004 σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιφναίων και με εκπροσώπους τουριστικών φορέων, τους οποίους ενημέρωσε για τη νέα στρατηγική στον ελληνικό τουρισμό και για τα προγράμματα, που ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί ο Υπουργός Τουρισμού παρακολούθησε χθες τις εκδηλώσεις Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που έφθασε στη Σίφνο στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιείται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε ειδική τελετή, ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Σίφνου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε παρουσία των τοπικών αρχών την ξενοδοχειακή μονάδα “Σίφνος Ελιές Resorts” του Ομίλου Ευγενίδη, που βρίσκεται στο Βαθύ της Σίφνου.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “Ο ελληνικός τουρισμός στηρίζεται, βάσει της νέας αντίληψης που πλέον υιοθετούμε σε τρεις πυλώνες. Τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Αυτοί οι τρεις βασικοί συντελεστές της νέας αναπτυξιακής πολιτικής εδώ συνυπάρχουν αρμονικά.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω, ότι εάν η οικονομία μας αντέχει ακόμα, αυτό οφείλεται στην συνδυασμένη συνεισφορά της ναυτιλίας και του τουρισμού. Απευθυνόμενος τώρα σε εσάς τους κατοίκους της Σίφνου, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι έχετε μεγάλη ευθύνη εσείς, από κοινού με την πολιτεία, στο να κρατήσει αυτό το όμορφο νησί την ανθρώπινη κλίμακά του, με σεβασμό στο περιβάλλον, την παράδοση και την ταυτότητα του.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους παράγοντες που διαμορφώνουν την τουριστική πολιτική για το νησί, ότι η αρωγή της πολιτείας είναι δεδομένη. Εάν σήμερα μοιραζόμαστε αυτό το αποτέλεσμα, αυτό οφείλεται στο ότι ξεπεράστηκαν μεγάλα προβλήματα, που υπήρχαν πίσω από αυτή την προσπάθεια. Πληροφορήθηκα, ότι για να ολοκληρωθεί αυτό το συγκρότημα χρειάστηκαν για γραφειοκρατικούς λόγους, περίπου όσα χρόνια χρειάστηκε η Ελλάδα για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικό το μήνυμα που μας στέλνει αυτή η εμπειρία. Είναι μεγάλη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού μας, να δώσει τέλος στη γάγγραινα της γραφειοκρατίας, που ταλανίζει αυτό τον τόπο και αποθαρρύνει τον επιχειρηματικό κόσμο να βγει μπροστά και να επενδύσει στην πατρίδα μας. Και όλοι εμείς καλούμεθα με τα νομοθετήματα μας να το κάνουμε πράξη, έτσι ώστε να μπορεί να βρει κανείς φιλόξενο περιβάλλον για να ασκήσει την επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα.

Η παρουσία μου σήμερα εδώ, δηλώνει την απόφαση μας να στηρίξουμε πρωτοβουλίες υψηλών προδιαγραφών και ποιοτικού τουρισμού. Γιατί πιστεύουμε ότι το μέλλον της αναπτυξιακής μας προσπάθειας βρίσκεται στον τουρισμό και οι ευθύνες μας είναι μεγάλες. Ήρθε η ώρα να υιοθετήσουμε την αρχή της συνυπευθυνότητας και να δουλέψουμε αγαστά και με υπευθυνότητα, ώστε να αναδείξουμε τις πραγματικές αξίες που διέκριναν πάντοτε τον έλληνα στο πεδίο του επιχειρείν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024