Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι εκπρόσωποι του Ν. Δωδεκανήσου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι εκπρόσωποι του Ν. Δωδεκανήσου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, επιδιώκουν να έχουν οι εκπρόσωποι του νομού Δωδεκανήσου, για να υπάρξουν ουσιαστικές και ποιοτικές αλλαγές […]

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, επιδιώκουν να έχουν<...> οι εκπρόσωποι του νομού Δωδεκανήσου, για να υπάρξουν ουσιαστικές και ποιοτικές αλλαγές στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Ήδη, με πρωτοβουλία του νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Μαχαιρίδη και του προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Γιαννόπουλου, επιδιώκεται να καθοριστεί η ημέρα των συναντήσεων.

Αναμένεται ότι οι εκπρόσωποι του νομού θα συναντηθούν αρχικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, την γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλ. Παπαρήγα και τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Ν. Κωνσταντόπουλο. Σε δεύτερη φάση, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, στον οποίο πρόκειται να σταλεί σχετική επιστολή, εντός των ημερών. Στην επιστολή αυτή, θα εμπεριέχεται ο προβληματισμός και η ανησυχία των εκπροσώπων του νομού, για την κατάσταση που διαμορφώνεται και θα ζητηθεί η παρέμβαση του κ. Καραμανλή έτσι ώστε να δρομολογηθούν ουσιαστικές λύσεις.

Από την άλλη, δραματική μείωση, σύμφωνα με τα άρθρα τοπικών δημοσιευμάτων, αναμένεται στα χειμερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που εξυπηρετούν τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τη Σάμο και την Ικαρία, καθώς οι εφοπλιστές αποσύρουν τα πλοία τους λόγω της άρνησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να απελευθερώσει πλήρως την ακτοπλοΐα. Οι πλοιοκτήτες, αναφέρει τη Δευτέρα “η Ελευθεροτυπία”, τυπικά δεν έχουν τη δυνατότητα να ακινητοποιήσουν πλοία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Εκμεταλλεύονται όμως τη δυνατότητα να τα αποσύρουν για δίμηνες κατ` έτος επιθεωρήσεις και αποδρομολογούν τα επιβατικά που έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια ζωής. Η Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας έχει προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ζητώντας την καταδίκη της Ελλάδας “για μη εναρμόνιση της νομοθεσίας της προς την κοινοτική”.

Η Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρει εγγράφως προς τον υπουργό κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι “το πρόβλημα της ανεπαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης είναι υπαρκτό, παρόλο που η πολιτεία δαπανά κάθε χρόνο 20 δισ. δραχμές για τα χειμερινά δρομολόγια”. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους των εφοπλιστών, των νησιών αλλά και με τον υπουργό Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη. Οι πλοιοκτήτες υποστηρίζουν όμως ότι “το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με απελευθέρωση της ακτοπλοΐας” και καταγγέλλουν ότι “ο κρατικός παρεμβατισμός, η αβεβαιότητα για το αύριο και οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων δυσκολεύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024