Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Σύγχρονη συνεδριακή υποδομή θα διαθέτει η Αθήνα από το Μάρτιο του 2005

Αβραμόπουλος: Σύγχρονη συνεδριακή υποδομή θα διαθέτει η Αθήνα από το Μάρτιο του 2005

Από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εξαιτίας της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market, που πραγματοποιείται εκεί, δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους ότι από το Μάρτιο του 2005 η Αθήνα θα διαθέτει σύγχρονη συνεδριακή και εκθεσιακή υποδομή

Από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εξαιτίας της διεθνούς τουριστικής<...> έκθεσης World Travel Market, που πραγματοποιείται εκεί, δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους ότι από το Μάρτιο του 2005 η Αθήνα θα διαθέτει σύγχρονη συνεδριακή και εκθεσιακή υποδομή, πέραν από τους υπάρχοντες, ήδη, ανάλογους χώρους”, ενώ πρόσθεσε ότι “το νέο συνεδριακό κέντρο της Αθήνας θα γίνει είτε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, είτε στις εγκαταστάσεις του ταε κβο ντο στο Φάληρο”.

Όπως, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, συνοψίζοντας τις επαφές που είχε στο Λονδίνο, “ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα θετική τροχιά, καθώς τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι η αλλαγή στις υποδομές και η ποιοτική του αναβάθμιση”. Για το θέμα αυτό επεσήμανε με έμφαση ο υπουργός ότι “καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για “νοικοκύρεμα” του τουριστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, τη βελτίωση των υποδομών και τα ποιοτικά στοιχεία.

Μίλησε ακόμα για τη διαφημιστική εκστρατεία ύψους 31 εκατ. ευρώ και για την εναρμόνιση της καμπάνιας, ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα συγκεκριμένη ταυτότητα, όπως και έγινε στην WTM. Σχετικά με την προσπάθεια αύξησης των επενδύσεων, ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, που υπάρχει όχι μόνο από Βρετανούς αλλά και από άλλους ξένους επιχειρηματίες και τόνισε ότι “στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις στην τουριστική Ελλάδα, με έμφαση σε τομείς όπως οι κατασκευές, οι μαρίνες, οι υποδομές για ειδικές μορφές τουρισμού (γκόλφ) κ.α.”.

“Όλα αυτά” πρόσθεσε “θα συντείνουν στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και στην ποιοτική του αναβάθμιση, με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, τόσο σε ότι αφορά στις προσφερόμενες υπηρεσίες, όσο και στις τιμές”. “Η Ελλάδα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλα τα τουριστικά βαλάντια” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος σε ειδικότερα θέματα και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων ότι:

  • Θα υπάρξει συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς ώστε να βελτιωθούν οι γενικές υποδομές και στην περιφέρεια. Αυτό κρίνεται απαραίτητο για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.
  • Στο πλαίσιο των ειδικών υποδομών περιλαμβάνεται και ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των αεροδρομίων και η μετατροπή μέρους των στρατιωτικών αεροδρομίων της χώρας σε πολιτικά για την κάλυψη των αυξημένων τουριστικών αναγκών.

  • Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα διαδραματίσει η τουριστική εκπαίδευση. Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν άμεσα 13 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλα τα επίπεδα του τουριστικού τομέα που θα έχουν ως στόχο την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης.

  • Aμεσος στόχος είναι η αξιοποίηση της μεγάλης τουριστικής περιουσίας του ΕΟΤ, μέσω της ΕΤΑ Α.Ε., με διαφανή διαχείριση και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.
  • Για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού θα δημιουργηθεί σχετικός φορέας διαχείρισης, ενώ στους άμεσους στόχους είναι και η διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ).

  • Θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, που αφορούν στην δημιουργία οργανωμένων παραθεριστικών κατοικιών και για τον σκοπό αυτό θα υπάρξουν σύντομα σχετικά νομοθετήματα.

Εκδήλωση για τις επενδύσεις

Νωρίτερα, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός κ. Α. Λιάσκος πήραν μέρος στο φόρουμ του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου για θέματα επενδύσεων στον τουρισμό.

Στις εργασίες, στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χ. Κοκκώσης, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και επισημάνθηκε η θετική εικόνα, που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες σε επιχειρηματικούς κύκλους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Λιάσκος, στο περιθώριο των εκδηλώσεων της έκθεσης, είχε συνάντηση και συνεργασία με επιχειρηματικό επιτελείο της εταιρίας “Monitor Group London”, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τεχνογνωσία και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προκειμένου να εμπλουτισθεί και με νέα στοιχεία η μεγάλη επενδυτική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024