Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη για τα προβλήματα των Μαλλίων και της Χερσονήσου από την αθρόα προσέλευση τουριστών

Σύσκεψη για τα προβλήματα των Μαλλίων και της Χερσονήσου από την αθρόα προσέλευση τουριστών

Μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς της ευρύτερης περιοχής των Μαλλίων και Χερσονήσου (σε θέματα όχλησης, καθαριότητας, στάθμευσης, διαμονής κ.λ.π.) συμφωνήθηκαν να παρθούν σε σύσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή…

Μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς της ευρύτερης περιοχής των Μαλλίων και Χερσονήσου (σε θέματα<...>όχλησης, καθαριότητας, στάθμευσης, διαμονής κ.λ.π.) συμφωνήθηκαν να παρθούν σε σύσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, 31 Ιουλίου 2005, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος για τα προβλήματα που προέρχονται από την αθρόα προσέλευση τουριστών στην Χερσόνησο και τα Μάλλια της Κρήτης.

Την Δευτέρα ο Υφυπουργός παρευρέθηκε στα Χανιά στην ανακήρυξη ως επίτιμου διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής της Κρήτης του Μίκη Θεοδωράκη. Στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν η πορεία της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη, η οποία για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο παρουσίασε αύξηση. Ενδεικτικά για τις αφίξεις Charter στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τον μήνα Ιούνιο η αύξηση ανήλθε στο 7,9 %, ενώ για τον Ιούλιο στο 14%.

Για το αεροδρόμιο Χανίων για τις αφίξεις Charter η αύξηση ανήλθε για τον μήνα Μάιο στο 5,5%, τον Ιούνιο στο 7%, ενώ για τον Ιούλιο στο 3,5%. Επίσης, ανάλογη και καλύτερη είναι η αύξηση και στην διακίνηση των ακτοπλοϊκών γραμμών, που για το πρώτο επτάμηνο ανέρχεται στο 6%.

Τέλος, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συναντήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, όπου συζήτησαν το πλαίσιο τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, Ελλάδας και Αιγύπτου σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών και συνεργασία που είχε για θέματα τουρισμού με την χώρα της Αιγύπτου, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024