Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο πρόγραμμα και τη στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για τον επόμενο χρόνο παρουσίασε ο Αβραμόπουλος στον Πρωθυπουργό

Το πρόγραμμα και τη στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για τον επόμενο χρόνο παρουσίασε ο Αβραμόπουλος στον Πρωθυπουργό

Το πρόγραμμα και τη στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για τον επόμενο χρόνο και αλλά και για τη δεκαετία που έρχεται παρουσίασε χτες, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, στα…

Το πρόγραμμα και τη στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για τον επόμενο χρόνο και αλλά και για τη δεκαετία που έρχεται παρουσίασε χτες,<...>Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, στα πλαίσια των τακτικών τους συναντήσεων.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

“Σταδιακά και με σταθερά βήματα, προχωράμε μπροστά. Αυτή η χρονιά πήγε καλά, αυτό όμως δεν μας εφησυχάζει, αντίθετα ανεβάζει τις ευθύνες όλων όσων έχουμε εμπλοκή και συμμετοχή στη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης και αποτελεσματικής τουριστικής πολιτικής.

Η Ελλάδα βγαίνει πλέον ακόμα πιο δυναμικά στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Μία σειρά από προγραμματισμένες αποστολές στο εξωτερικό, συμμετοχή σε συνεδριακά γεγονότα, εκθέσεις αλλά και η διοργάνωση συνολικά επτά FORA, τα οποία πρόκειται να διοργανωθούν στις τουριστικές αγορές της `Απω και της Μέσης Ανατολής, της Αμερικής και της Ευρώπης, έχουν απώτερο στόχο να διαμορφώσουμε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό κλίμα, τόσο για επισκέψεις όσο και για επενδύσεις.

Οι ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα, είναι πάρα πολύ μεγάλες, όλων και κυρίως, εκείνων που έχουν άμεση σχέση με την πολιτισμένη και ευπρεπή ατμόσφαιρα, που πρέπει να κυριαρχεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Θέλω να πιστεύω, ότι με τον τρόπο που κινούμαστε, με τη στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει και με συναντίληψη των ευθυνών μας, για να διατηρήσουμε υψηλά την ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η Ελλάδα θα πορευθεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά“.

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο θέμα της Formula 1, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι “ήδη το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης εκπονεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει να κάνει με τη δημιουργία των προϋποθέσεων, νομικών και θεσμικών, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να κάνουμε ένα γρήγορο βήμα μπροστά”, το οποίο όπως πρόσθεσε “θα πραγματοποιηθεί μέσα στους προσεχείς μήνες”.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο χώρο για τη πίστα, ο κ. Αβραμόπουλος, με αφορμή σχετική ερώτηση που του ετέθη από δημοσιογράφο, υπογράμμισε ότι “προτάσεις υπάρχουν πολλές”, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και το σημαντικότερο για εμάς είναι, ότι υπάρχει πλέον ενδιαφέρον από τον ίδιο τον φορέα της Formula 1. Εμείς όμως, όπως γνωρίζετε, δουλεύουμε μεθοδικά, με σοβαρότητα και σύστημα, έτσι ώστε να φτάσουμε στην τελική επιλογή. Σίγουρα εξαιρούνται περιοχές, θα πάρουμε όμως θέση με βάση τις προτάσεις, που πρόκειται στην ώρα τους να κατατεθούν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024