Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροειδοποίηση Μπιλιράκη για τις απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα

Προειδοποίηση Μπιλιράκη για τις απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα

Επιστολή προς τους Αμερικανούς βουλευτές, στην οποία προειδοποιεί για τα νομικά προβλήματα που εγείρονται από τις απευθείας πτήσειςμε την κατεχόμενη Κύπρο, απέστειλε χτες το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, κ. Μάικ […]

Επιστολή προς τους Αμερικανούς βουλευτές, στην οποία προειδοποιεί για τα νομικά προβλήματα που εγείρονται από τις απευθείας πτήσεις<...>με την κατεχόμενη Κύπρο, απέστειλε χτες το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, κ. Μάικ Μπιλιράκης.

Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής υπογραμμίζει το γεγονός ότι πρόθεση του δεν είναι να αποθαρρύνει τα ταξίδια προς την Κύπρο, αλλά να τονίσει πως η κυριαρχία της Κύπρου πρέπει να είναι σεβαστή. “Αισθάνομαι ότι αποτελεί υποχρέωση μου να ενημερώσω τα μέλη της Βουλής και το προσωπικό τους για τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες στους Αμερικανούς πολίτες, τους δημόσιους υπάλληλους και τα μέλη του Κογκρέσου, που πετούν απευθείας στα αεροδρόμια των κατεχομένων, τα οποία δεν έχουν επισήμως καθοριστεί ως σημεία εισόδου”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο βουλευτής.

Επίσης, ο κ. Μπιλιράκης, σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, καλεί τα μέλη του Κογκρέσου να υπογράψουν την επιστολή του, που κυκλοφόρησε προς την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοντολίζα Ράις, αιτούμενος διευκρινίσεις για τις θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα από πολίτες των ΗΠΑ, δημόσιους υπαλλήλους και μέλη του Κογκρέσου. Οι πτήσεις στα κατεχόμενα δεν είναι αναγκαίες. Η Κυπριακή Δημοκρατία ενθαρρύνει επισκέψεις στην κατεχόμενη περιοχή κατά τρόπο που δεν εγείρει νομικά ζητήματα”, επισημαίνει ο κ. Μπιλιράκης, τονίζοντας πως “οι πτήσεις προς τα κατεχόμενα εγείρουν επίσης σοβαρά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιουσιών.

Τέλος, κλείνει την επιστολή, λέγοντας πως “είναι πολύ σημαντικό τα μέλη του Κογκρέσου να ακούσουν από τους ψηφοφόρους τους για το θέμα”, ενώ κάλεσε, παράλληλα και τους απόδημους να εκφράσουν στους βουλευτές της χώρας τους τις ανησυχίες τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024