Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροβληματισμός για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου αφίξεων αεροσκαφών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Προβληματισμός για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου αφίξεων αεροσκαφών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τον προβληματισμό του για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου αφίξεων αεροσκαφών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκφράζει με επιστολή του προς τη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας…

Τον προβληματισμό του για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου αφίξεων αεροσκαφών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκφράζει<...> με επιστολή του προς τη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και κοινοποίηση προς τον υπουργό Μεταφορών, τον υπουργό Εσωτερικών και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών ΥΠΑ (ΠΣΑΥ-ΥΠΑ).

Σύμφωνα με τον σύλλογο Αερολιμενικών, “ο όγκος αεροσκαφών προβλέπεται ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσιάστηκε στους Αγώνες της Βαρκελώνης, με σοβαρές αιχμές κίνησης 70 αεροσκαφών την ώρα! Όπως υποστηρίζει η ΠΣΑΥ-ΥΠΑ “δεν θα είναι δυνατό εκ των πραγμάτων να εξυπηρετηθεί από ένα μόνο αεροδρόμιο (Ε. Βενιζέλος) η κίνηση εκείνων των ημερών”, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην γενικού διευθυντή της εταιρίας του αεροδρομίου `Ελ. Βενιζέλος`, κ. Σιλ, το αεροδρόμιο θα πρέπει να οργανωθεί εκ νέου για τους αγώνες του 2004. Η ΠΣΑΥ-ΥΠΑ προτείνει “να εξεταστεί η χρησιμοποίηση του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών δεδομένου ότι έχει διατηρηθεί ανέπαφος ο διάδρομος προσγείωσης”, ενώ ανέπαφες παραμένουν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις στον Ανατολικό Αεροσταθμό και οι χώροι στάθμευσης αεροσκαφών. “Αν αποφασιστεί η χρήση του παλαιού αεροδρομίου, που κατά τη γνώμη μας προσφέρεται, θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και έργα υποδομής”. Επίσης, για τη χρησιμοποίηση των αεροδρομίων Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης και Αράξου, σε 24ωρη βάση θα πρέπει από τώρα να ληφθούν μέτρα που θα αφορούν τη δημιουργία σωστής υποδομής και σχεδιασμού εξυπηρέτησης, όπως ύπαρξη κατάλληλων χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, απαιτήσεις σε εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των επιβατών, πυρασφάλεια κλπ. Τέλος, η ΠΣΑΥ-ΥΠΑ αναφέρει ότι με δεδομένη την έλλειψη που υπάρχει σε αερολιμενικούς θα απαιτηθεί η πρόσληψη 100 αερολιμενικών κατ΄ εξαίρεση για τους Αγώνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024