Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΥΠΑ: Συνάντηση συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πολιτικο-Στρατιωτικής Συνεργασίας του Eurocontrol
Αεροπορία

ΥΠΑ: Συνάντηση συνεργασίας με τη Διεύθυνση Πολιτικο-Στρατιωτικής Συνεργασίας του Eurocontrol

Φωτογραφία αριστερά: ο κ. Γεώργιος Δριτσάκος διοικητής ΥΠΑ και δεξιά ο κ. Karsten Stoye, διευθυντής Civil Military Cooperation Division Eurocontrol

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ο Eurocontrol συζήτησαν την αποτελεσματική διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας και εθνικής ασφάλειας, εστιάζοντας στη βελτίωση της χωρητικότητας του Εναερίου Χώρου και της αποτελεσματικότητας στρατιωτικών αποστολών.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ/Hellenic Aviation Service Provider) ανακοινώνει ότι, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή της ΥΠΑ κ. Γεωργίου Δριτσάκου συνάντηση συνεργασίας με τον διευθυντή Πολιτικο-Στρατιωτικής Συνεργασίας του Eurocontrol και Συμβούλου του γενικού διευθυντή του Eurocontrol, κ. Karsten Stoye (Civil Military Cooperation Division).

Στη συνάντηση, που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και διεξήχθη στο ανώτερο επιχειρησιακό επίπεδο των δύο Υπηρεσιών (ΥΠΑ και Eurocontrol/CMC Division), κυριάρχησε το θέμα του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού με επίκεντρο την από κοινού επιχειρησιακή εκμετάλλευση του Eναερίου Xώρου, με σκοπό την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και την προστασία των αναγκών εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας στα πλαίσια της βελτίωσης της χωρητικότητας του Εναερίου Χώρου και της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών αποστολών σε έναν ασφαλή Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν: ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας της ΥΠΑ κ. Ζαφείρης Ταμπακίδης, ο κ. Christian Hochreuther (Σύμβουλος Γρ. Δντη CMC) και τα Διευθυντικά στελέχη της Υπηρεσίας, ο κ. Κωνσταντίνος Σφακιανάκης Αναπληρωτής, Γενικός Διευθυντής Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, η κα Γεωργία Γλιάτη Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κανονιστικής Λειτουργίας Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, και o κ. Ιωάννης Ψυχογιός Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διευθέτησης Ροής Εναέριας Κυκλοφορίας και Διαχείρισης Εναερίου Χώρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024