Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέο δρομολόγιο της Volotea, Αθήνα – Ανκόνα
Αεροπορική Σύνδεση

Νέο δρομολόγιο της Volotea, Αθήνα – Ανκόνα

Η νέα σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Ανκόνας θα ξεκινήσει τη θερινή περίοδο του 2024, συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα με την ιταλική παραθαλάσσια πόλη με απευθείας πτήσεις 2 φορές την εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προορισμών που θα προσφέρει η Volotea από την Αθήνα το 2024, σε 21.

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που ενώνει μικρές και μεσαίου μεγέθους πόλεις στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ένα νέο δρομολόγιο από την Αθήνα στην Ανκόνα, που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου 2024, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο, προσφέροντας προς πώληση 13.000 θέσεις. Έτσι, ο αριθμός των προσφερόμενων δρομολογίων το 2024 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών διαμορφώνεται σε 21 συνολικά, σε συνέχεια και της πρόσφατης ανακοίνωσης της εταιρείας σχετικά με την έναρξη των νέων συνδέσεων από την Αθήνα προς τη Νάπολη, το Σπλιτ και τη Βρέστη.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα μέσα στο Νοέμβριο, η Volotea παρουσίασε τα στοιχεία της δυναμικής ανάπτυξής της στην περιοχή για το 2024, με πρόβλεψη για αύξηση χωρητικότητας κατά 23% σε σύγκριση με το 2023 και κατά 142% σε σύγκριση με το άνοιγμα της Βάσης το 2018, ξεπερνώντας τις 835.000 διαθέσιμες θέσεις. Η εταιρεία επίσης επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τα δύο αεροσκάφη της στη βάση της Αθήνας, διασφαλίζοντας σταθερή επαγγελματική απασχόληση σε τοπικό επίπεδο, με προσωπικό 80 άμεσων υπαλλήλων και 450 εργαζομένων σε έμμεσες θέσεις εργασίας για τον επόμενο χρόνο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυξάνουμε την προσφορά μας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για το καλοκαίρι 2024. Με τη νέα σύνδεση, καλύπτουμε ένα κενό που υπήρχε μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, δίνοντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν μια βολική και απολαυστική απόδραση προς τη γοητευτική περιφέρεια Μάρκε από την Αθήνα. Η συγκεκριμένη επέκταση ανεβάζει την προσφορά μας σε 21 προορισμούς από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και βέβαια παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να ενισχύουμε το δίκτυο συνδέσεών μας για τους επιβάτες μας από την ελληνική πρωτεύουσα», δήλωσε η Valeria Rebasti, International Market Director Italy, Greece, Germany & Southeastern Europe της Volotea.

«Η ιδιαίτερα επιτυχημένη επένδυση της Volotea στην Αθήνα, συνεχίζει να παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα: Από το ερχόμενο καλοκαίρι, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν νέο προορισμό, την Ανκόνα, μια πόλη με ιδιαίτερα όμορφα μέρη να επισκεφθούν και μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων να απολαύσουν. Μαζί με τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, προς τη Νάπολη, το Σπλιτ και τη Βρέστη, η Volotea είναι πλέον έτοιμη να προσφέρει από το αεροδρόμιό μας το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών της έως σήμερα. Από την πλευρά μας παραμένουμε σταθερά πιστοί στη δέσμευσή μας να ενισχύουμε περισσότερο τη στενή συνεργασία μας, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική ανάπτυξή της στην αγορά της Αθήνας» προσέθεσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Από το 2012, η Volotea έχει εδραιωθεί σταθερά στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας πτήσεις σε ένα εκτεταμένο δίκτυο 13 ελληνικών αεροδρομίων (Αθήνα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο/Κρήτη, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Μύκονος, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος). Κατά τη διάρκεια του 2023, η εταιρεία κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη με την έναρξη 8 νέων δρομολογίων που συνδέουν βασικά ελληνικά αεροδρόμια με εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς, όπως Αθήνα προς Τουλούζη και Κάλιαρι, Σαντορίνη προς Μπιλμπάο και Παλέρμο, Ηράκλειο προς Μπορντό, Ρόδο προς Νάντη, Καλαμάτα πρός Νάντη και Κάρπαθο προς τη Νάπολη. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2023, η αεροπορική εταιρεία προσέφερε ταξίδια για περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια επιβάτες από και προς τη χώρα, με το 47% του επιβατικού όγκου να διακινείται μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας.

Το 2024, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει πάνω από 1,6 εκατομμύρια θέσεις στην Ελλάδα, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με το 2023, και να εισάγει, εκτός από τα νέα δρομολόγια της Αθήνας, πέντε νέα δρομολόγια από ελληνικούς προορισμούς, που θα συνδέουν την Κέρκυρα, την Καλαμάτα και τη Ρόδο με Λιλ, καθώς και τις Καλαμάτα και Ρόδο με τη Λυών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024