Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑγωγή από την Eurocypria κατά των Κυπριακών Αερογραμμών
Οι υπάλληλοι της εταιρείας εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι

Αγωγή από την Eurocypria κατά των Κυπριακών Αερογραμμών

Αγωγή εναντίον των Κυπριακών Αερογραμμών, για την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος, με στόχο την αναστολή των δρομολογίων προς Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, που παραχώρησε η κυβέρνηση στον εθνικό αερομεταφορέα, υπέβαλε χθες […]

Αγωγή εναντίον των Κυπριακών Αερογραμμών, για την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος, με στόχο την αναστολή των δρομολογίων προς Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, που παραχώρησε<...> η κυβέρνηση στον εθνικό αερομεταφορέα, υπέβαλε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο εκκαθαριστής της Eurocypria, Κρις Ιακωβίδης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, περίπου 100 εργαζόμενοι στην εταιρεία, συγκεντρώθηκαν έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, προκειμένου, όπως ανέφεραν, να υποστηρίξουν την ενέργεια του εκκαθαριστή, η δε ακρόαση της αγωγής ορίστηκε για τις 21 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ρένος Μιχαηλίδης, πρώην αεροσυνοδός και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Eurocypria, ανέφερε ότι “ο εκκαθαριστής της εταιρείας, μέσω του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λάρνακας, ξεκίνησε διαδικασία για την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος προς τις Κυπριακές Αερογραμμές για να εκτελούν τις πτήσεις προς την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Ο λόγος για την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των πιστωτών της εταιρείας, δεδομένου ότι τα δικαιώματα πτήσης προς τις δύο πόλεις τα κατείχε η Eurocypria”.

Πρόσθεσε πως “ουσιαστικά αυτό που ζητά ο εκκαθαριστής της υπόθεσης είναι τα δικαιώματα πτήσης (flight rights) που ανήκαν στην Eurocypria, να τα εκμεταλλευθεί όπως νομίζει η εταιρεία, αφού”, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση ουσιαστικά παραχώρησε στις Κυπριακές Αερογραμμές τα πτητικά δικαιώματα της εταιρείας χωρίς την άδεια της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι εφ`όσον τα ταμεία της εταιρείας είναι περιορισμένα, οι πιστωτές δεν εξασφαλίζονται, προσθέτοντας πως ουσιαστικά αυτό που θα κάνει ο εκκαθαριστής είναι να πουλήσει τα πτητικά δικαιώματα της Eurocypria προς Μόσχα και Αγία Πετρούπολη σε άλλη εταιρεία.

“Εμείς ως πρώην προσωπικό της εταιρείας και μετά ως πιστωτές, αφού έχουμε να παίρνουμε χρήματα από τη Eurocypria, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να στηρίξουμε αυτή τη διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα. Ορίστηκε εκδίκαση της υπόθεσης στις 21 Μαρτίου και ευελπιστούμε, όπως δεσμεύτηκε το Δικαστήριο, ότι η απόφαση θα βγει νωρίς”.

Ο πρώην κυβερνήτης της Eurocypria κ. Χαράλαμπος Δημητριάδης, ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να πάρουν οποιεσδήποτε αποζημιώσεις, εκτός από μερικά δεδουλευμένα. Το κράτος είχε υποχρέωση να αποδώσει το ΦΠΑ και άλλα λεφτά που οφείλει προς τη Eurocypria, έτσι ώστε η εταιρεία να πληρώσει τους υπαλλήλους της. Ανέφερε ακόμα πως αντί αυτού, πήρε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και τα εκχώρησε αυθαίρετα και παράνομα στις Κυπριακές Αερογραμμές, θίγοντας τα συμφέροντα της Eurocypria.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024