Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροβλήματα και καταχρήσεις στην Balkan Airlines

Προβλήματα και καταχρήσεις στην Balkan Airlines

Με προβλήματα ξεκίνησε η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα της Βουλγαρίας Balkan Airlines μετά τη διαπίστωση του εποπτικού συμβουλίου του Πρακτορείου Ιδιωτικοποίησης της Βουλγαρίας ότι δεν έχουν εκπληρωθεί […]

Με προβλήματα ξεκίνησε η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα της Βουλγαρίας Balkan Airlines<.> μετά τη διαπίστωση<...> του εποπτικού συμβουλίου του Πρακτορείου Ιδιωτικοποίησης της Βουλγαρίας ότι δεν έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις της ισραηλινής εταιρίας 'Zeevi group', η οποία είναι ο αγοραστής της Balkan.
Η 'Zeevi group' δεν έχει παρουσιάσει επενδυτικό πρόγραμμα για τον εθνικό αερομεταφορέα, καθώς και τραπεζική εγγύηση ύψους 6 εκατ. δολαρίων σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των επενδύσεων, ενώ ανοίχθηκε εμπιστευτικός λογαριασμός αξίας 6 εκατ. δολαρίων που προβλέπεται να καλύψει τα περισσότερα μη αναβαλλόμενα χρέη.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα εξοφλημένα από τον λογαριασμό χρηματικά ποσά είναι προς ξένους πιστοδότες και αποτελούν χρέη που προέκυψαν μετά τη σύναψη της συναλλαγής για την πώληση της Balkan.
Κατέστη ακόμη σαφές ότι τα χρηματικά ποσά από την πώληση των μετοχών της Balkan από την Διεθνή Οργάνωση Αεροπορίας δεν προσανατολίστηκαν με προτεραιότητα την αποπληρωμή των χρεών προς το βουλγαρικό κράτος.
Δεν αποπληρώθηκαν και οι τόκοι ως προς τα χρέη προς το δημόσιο ταμείο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της Βουλγαρίας. Από την πλευρά της 'Zeevi group' παρουσίασε διεκδικήσεις προς τους βουλγαρικούς κρατικούς θεσμούς. Εντός τριών μηνών οι αμοιβαίες αξιώσεις πρέπει να εξακριβωθούν, ενώ μετά θα παρουσιαστούν στο Εφετείο του Παρισιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024