Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνοίγει ο δρόμος για την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου

Ανοίγει ο δρόμος για την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου

ΛΕΡΟΣ. Με την ευκαιρία της επίσκεψης τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο όμορφο νησί της Λέρου, λόγω της πρώτης πτήσης στο νησί της αεροπορικής εταιρίας Hellenic Star, πραγματοποιήθηκε ημερίδα σχετικά με […]

ΛΕΡΟΣ. Με την ευκαιρία της επίσκεψης τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο όμορφο νησί της Λέρο<.>υ, λόγω της πρώτης πτήσης στο νησί της<...> αεροπορικής εταιρίας Hellenic Star, πραγματοποιήθηκε ημερίδα σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Ο δήμαρχος της Λέρου κ. Αντάρτης ανέλυσε την υποδομή του νησιού και τα έργα βελτίωσης που έχουν γίνει. Αναφέρθηκε στην ύδρευση, η οποία και ολοκληρώθηκε προσφέροντας στο νησί πολύ καλής ποιότητας νερό, στο φράγμα που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της κατασκευής του, και στο καινούργιο λιμάνι που βρίσκεται στην θέση Ξηρόκαμπος απέναντι από την Κάλυμνο, και θα βοηθήσει πολύ στην ακτοπλοϊκή ένωση των δύο νησιών με ένα μικρό ferry boat.
Η Λέρος που διαθέτει 3.500 κρεβάτια αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αεροδρόμιο της το οποίο λόγω μεγέθους δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ναυλωμένες διεθνείς πτήσεις. Η ανάγκη δημιουργίας διεθνούς αεροδρομίου είναι μεγάλη γιατί οι τουρίστες ταλαιπωρούνται μέσω της Κω ή της Καλύμνου.
Εδώ και τρία χρόνια έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για διεθνές αεροδρόμιο με αεροδιάδρομο μήκους 2 χιλιομέτρων αλλά λόγω ελλείψεως πολιτικής βούλησης δεν έχει γίνει ακόμα δημοπρασία.
Οι ξενοδόχοι του νησιού συνεργάζονται προς το παρόν με μεγάλους tour operators του εξωτερικού αλλά θέληση τους είναι η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Η Λέρος προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για θρησκευτικό τουρισμό, θαλάσσιο, αλλά και συνεδριακό μιας και διαθέτει από πέρσι συνεδριακό κέντρο 250 θέσεων, το οποίο στεγάζεται σε παραδοσιακό κτίριο που αποτελούσε την θερινή κατοικία του Πατριάρχη.
Ακόμα η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά είναι μια ευκαιρία για συνδυασμό διακοπών και ενημέρωσης σχετικά με την νεότερη ιστορία της χώρας μας.

Στη φωτογραφία: διακρίνονται από δεξιά η κ. Ελένη Παπαδοπούλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Hellenic Star, ο κ. Δημήτρης Καρανικόλας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου, ο κ. Γιάννης Αντάρτης, δήμαρχος Λέρου, ο κ. Ευάγγελος Ασβεστάς, πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Λέρου, ο κ. Μιχάλης Μπουλαφέντης γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων, και ο κ. Νικήτας Γκρίμπιλος, ιδιοκτήτης του Leros Tours και αντιπρόσωπος της Hellenic Star στην Λέρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024